Nyheter og pressemeldinger

Her finner du siste nytt fra departementene og Statsministerens kontor.

Nyheter og pressemeldinger fra tidligere regjeringer finner du i historisk arkiv. Der finner du også utdaterte aktueltsaker fra sittende regjeringer.

  • Presseinvitasjon: Samferdselsministeren og fiskeri- og havministeren presenterer ny Nasjonal transportplan

    18.03.2024 Pressemelding Samferdselsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet

    Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth presenterer stortingsmeldinga om Nasjonal transportplan 2025-2036.

  • Vil dekke sykehjemsopphold for krigsseilere

    18.03.2024 Pressemelding Arbeids- og inkluderingsdepartementet

    Regjeringen tar nødvendig grep og vil tilpasse regelverket slik at krigsseilere som bor i utlandet kan få dekket egenandeler ved opphold på sykehjem der, i likhet med krigspensjonister bosatt i Norge.

  • 23. mars feires Nordens dag

    18.03.2024 Nyhet Kunnskapsdepartementet

    Nordens dag er den store merkedagen for det nordiske fellesskapet, skriver kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

  • Næringsministeren inviterer til møte om avtale om handel og økonomisk partnerskap med India

    18.03.2024 Nyhet Nærings- og fiskeridepartementet

    Næringsministeren inviterer til frokostmøte om handelsavtale med India. Avtalen, som ble inngått søndag 10. mars 2024 i Delhi, er historisk og vil gi nulltoll på nesten all eksport til India.

  • Godkjenner nytt område for grøn industri i Bamble kommune

    18.03.2024 Pressemelding Kommunal- og distriktsdepartementet

    Kommunal- og distriktsdepartementet har godkjent reguleringsplanen for Frier-Tråk i Bamble kommune. Planen opnar for etablering av viktig grøn industri, og kan ha stor samfunnsmessig betyding lokalt og nasjonalt.

  • Beitekrise i reindriften

    18.03.2024 Nyhet Landbruks- og matdepartementet

    Reindriftsnæringen opplever denne vinteren nok en gang beitekrise med krevende beiteforhold og låste beiter. Mye snø og islagte beiter gjør at reinen ikke får tilgang på tilstrekkelig mat gjennom naturlig beite.

  • Fråsegn frå utanriksministeren om valet i Russland

    18.03.2024 Nyheit Utenriksdepartementet

    - Det såkalla valet i Russland var verken fritt eller rettferdig gjennomført. Det har ikkje vore eit val slik vi kjenner det frå demokrati, seier utanriksminister Espen Barth Eide.

  • Ny tilleggsavtale med Enova med satsing på energitiltak, tungtransport og industri

    18.03.2024 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Energidepartementet

    Regjeringen inngår en ny tilleggsavtale Enova. Avtalen inneholder om lag 2,8 milliarder kroner til en forsterket satsing på blant annet energitiltak, tungtransport og industri.

  • Regjeringa gir 657 millionar kroner til studentbustader

    18.03.2024 Pressemelding Kunnskapsdepartementet

    I 2024 gir regjeringa pengar til 1650 studentbustader. Målet er at enda fleire studentar skal ha en trygg og rimeleg plass å bu.

  • Statsrådsduell på Bocuse d’Or: Fiskeriminister Myrseth møter Sveriges landbruksminister til kokkekamp

    18.03.2024 Pressemelding Nærings- og fiskeridepartementet

    Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth inviterer til kokkekamp med den svenske landbruksministeren Peter Kullgren under Bocuse d'Or i Trondheim. Den prisbelønte mesterkokken Tom Victor Gausdal er dommer.

  • Regjeringen vil styrke Kystjegerkommandoen

    16.03.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

    - Regjeringen vil styrke situasjonsforståelsen og forsvarsevnen i kystsonen. Vi legger derfor frem forslag om oppgradering og modernisering av Kystjegerkommandoen gjennom investeringer i både materiell, eiendom og infrastruktur. Dette inkluderer

  • Statsministerens program veke 12

    16.03.2024 Pressemelding Statsministerens kontor

    Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00. Det er også jamlege møte i Regjeringa sitt sikkerheitsutval (RSU).

  • Onnea kväänikansan päiväle! – Gratulerer med kvenfolkets dag!

    16.03.2024 Pressemelding Kommunal- og distriktsdepartementet

    - Onnea kväänikansan päiväle! I år er det 10 år sidan kvenfolkets dag vart etablert av dei kvenske organisasjonane. Eg er glad for å sjå at det kvenske flagget vert heist i stadig fleire kommunar over heile landet på denne festdagen, seier kommunal-

  • Forsvarets befalsskole flyttes til Kjevik

    15.03.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet, Statsministerens kontor

    - Den sikkerhetspolitiske situasjonen er alvorlig. Uroen der ute og behovet her hjemme gjør at vi må styrke Forsvaret. Som en del av dette, har regjeringen bestemt at Kjevik ikke skal legges ned, men benyttes som ny lokasjon for befalsskolen.

  • Presseinvitasjon: Helse- og omsorgsministeren besøker Karasjok 18. mars

    15.03.2024 Nyheit Helse- og omsorgsdepartementet

    Måndag 18. mars er helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol i Karasjok for å presentere stortingsmeldinga om folkehelse og levekår i den samiske befolkninga. Kjerkol skal også møte den politiske leiinga på Sametinget og besøke Sámi Klinihkka.

  • Utdrag frå energiminister Terje Aaslands kalender for veke 12

    15.03.2024 Pressemelding Energidepartementet

    Statsministeren og statsrådane har normalt desse faste postane i vekeprogrammet: Regjeringskonferanse torsdag kl. 12.30 og statsråd på Slottet fredag kl. 11.00. Det kan skje endringar i programmet på kort varsel.

  • Regjeringa gjenreiser Husbanken

    15.03.2024 Pressemelding Kommunal- og distriktsdepartementet

    I 2024 er låneramma til Husbanken på historisk høge 29 milliardar kroner. Det er ei auke på 50 prosent sidan regjeringsskiftet i 2021. Regjeringa varslar no ytterlegare grep for å gjenreise Husbanken.

  • Det skal bli billigare og enklare å bygge i framtida

    15.03.2024 Pressemelding Kommunal- og distriktsdepartementet

    Med enklare byggeprosessar, betre digitale løysingar og satsing på Husbanken vil regjeringa bidra til auka byggeaktivitet i heile landet.

  • Fleire skal få ein trygg stad å bu

    15.03.2024 Pressemelding Kommunal- og distriktsdepartementet

    Høge prisar i pressområda og ulønsam bygging i distrikta har gitt oss ein bustadmarknad i ubalanse. I bustadmeldinga legg regjeringa fram tiltak som vil bidra til at fleire får ein eigna bustad og ein fornya og styrka leigemarknadspolitikk.

  • Milliardstøtte til norsk forsvarsindustri

    15.03.2024 Nyhet Forsvarsdepartementet

    Tre norske bedrifter får nå milliardstøtte gjennom det europeiske ASAP-programmet. Norske bedrifter får med dette full uttelling for sine søknader. Sammen med regjeringens medfinansiering vil dette styrke norsk produksjonskapasitet for kritiske

  • Side 1 av 373
  • Side 1 av 373