Det norske måltid 2015 får støtte

Det norske måltid ble arrangert første gang i 2008. Det er konkurranse som siden starten har gitt viktige bidrag til utviklingen av Norge som en matnasjon. Som arrangement når Det norske måltid bredt ut og viser frem utviklingen på matområdet i Norge for et stort publikum.

– Det norske måltid er en konkurranse hvor den gode og spennende maten står i sentrum. De beste produsentene får vise seg frem og konkurrerer med hverandre. Mangfoldet i kategorier og deltakelse viser hvor langt Norge er kommet i å bli en spennende matnasjon, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. 

Prosjektet og konkurransen har endret seg gjennom de årene. I 2015 legges vekten på den opprinnelige ideen med sterkt preg av råvare-/produktkonkurranse og god regional forankring. Årets konkurranse får også et enda mer tydelig regionalt preg enn tidligere år ved at delfinalene har blitt arrangert på ulike steder i landet som del av sentrale regionale matfestivaler. 

Årets konkurranse har følgende kategorier:

  • Årets det grønne – naturelle og årets det grønne – foredlet
  • Årets ost
  • Årets meieriprodukt foredlet
  • Årets kjøtt – naturelle og foredlet
  • Årets sjømat – foredlet, villfanget og oppdrett
  • Årets godbit
  • Årets tradisjonsøl

I tillegg deles det ut en hederspris og en pris til årets matspire.

Vårløk fra Skjærgaarden Gartner, Åsgårdstrand
Skjærgaardsløk fra Skjærgaarden gartneri i Vestfold er en av finalistene. Foto: Skjærgaarden Gartner