Historisk arkiv

10 år med "Det Norske Måltid"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Konkurransen Det Norske Måltid, som nå er inne i sin tiende sesong, har hvert år kåret de beste mat- og drikkeproduktene i landet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte i dag Kristin Austigard og Sigve Skretting fra iPax Mat AS, som presenterte konkurransen og planene for jubileumssesongen.

Konkurransen Det Norske Måltid har blitt arrangert årlig siden 2007. Den første tevlingen ble utviklet etter initiativ av Næringsforeningen i Stavanger-regionen, og ble arrangert i 2008 som en konkurranse i alle Norges fylker for å finne de beste norske råvarene og produktene. Målet var da, som nå, å synliggjøre lokale og regionale produsenter og å gjøre deres produkter tilgjengelig for flere forbrukere. Slik har Det Norske Måltid arbeidet for å styrke primærnæringene og foredlingsbedriftene innen norsk matproduksjon. I 2014 tok iPax Mat AS over eierskap og administrasjon av Det Norske Måltid.

– Dette er ein konkurranse som eg meiner har framtida for seg. Her vert både volumprodukt og produkt frå mindre produsentar inkludert. Det skjerpar produktutvikling og stoltheit i alle delar av norsk matproduksjon, seier landbruks- og matminister Dale.

 

Det norske måltid som no er inne i sin tiende sesong, har hvert år kåret de beste mat- og drikkeproduktene i landet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte i dag Kristin Austigard og Sigve Skretting fra iPax Mat AS, som presenterte konkurransen og planene for jubileumssesongen.
Det norske måltid som no er inne i sin tiende sesong, har hvert år kåret de beste mat- og drikkeproduktene i landet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte i dag Kristin Austigard og Sigve Skretting fra iPax Mat AS, som presenterte konkurransen og planene for jubileumssesongen. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Årets konkurranse har 13 kategorier:

  • Årets sjømat – oppdrett
  • Årets sjømat – villfanget
  • Årets sjømat – foredlet
  • Årets det grønne – naturelle 
  • Årets det grønne – foredlet
  • Årets kjøtt
  • Årets kjøtt – foredlet
  • Årets meieriprodukt – foredlet
  • Årets ost
  • Årets godbit
  • Årets øl
  • Årets sider
  • Årets bakst (ny kategori)

Påmeldingen til konkurransen er åpen.

Juryarbeidet vil også i år bli fordelt utover i landet:

  • 01. september: Bergen, Bergen Matfestival
  • 08 september: Seljord, Dyrsku'n
  • 09. september: Grimstad, Den Lille Madfest
  • 14. september: Trondheim
  • 22. september: Tromsø, SMAK Nordnorsk Matfestival
  • 23. september: Oslo, Matstreif

Den avsluttende juryeringen i den nasjonale juryen vil foregå i Oslo 24. oktober. Prisene vil bli delt ut i Stavanger 12. januar 2018. 

Det norske måltid som no er inne i sin tiende sesong, har hvert år kåret de beste mat- og drikkeproduktene i landet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte i dag Kristin Austigard og Sigve Skretting fra iPax Mat AS, som presenterte konkurransen og planene for jubileumssesongen.
Det norske måltid som no er inne i sin tiende sesong, har hvert år kåret de beste mat- og drikkeproduktene i landet. Landbruks- og matminister Jon Georg Dale møtte i dag Kristin Austigard og Sigve Skretting fra iPax Mat AS, som presenterte konkurransen og planene for jubileumssesongen. Foto: Landbruks- og matdepartementet