Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Digitaliseringsministeren til Tallinn

Digitaliseringsminister Nikolai Astrup besøker Estland 16. og 17. september for å møte blant annet Estlands statsminister Jüri Ratas og delta på Tallinn Digital Summit.

Tallinn Digital Summit er en årlig møteplass med aktører fra næringsliv, akademia og myndighetsledere, både i og utenfor Europa. Formålet er å utveksle ideer og erfaringer i arbeidet med digital transformasjon.

Årets Digital Summit ønsker å drøfte viktige regulatoriske og samfunnsmessige spørsmål knyttet til kunstig intelligens. Helse, smarte byer, sikkerhet og tillit er også tema.

Digitaliseringsministeren er under konferansen bedt om å presentere Norges pågående satsinger innen kunstig intelligens - også sett opp mot FNs bærekraftsmål.

– Jeg ser frem til å delta på en av Europas viktigste høynivåkonferanser som samler politiske ledere, innovatører, entreprenører og startups for å drøfte hvordan digitalisering og kunstig intelligens påvirker samfunn, økonomi og politikk, sier Astrup.

For Norge er det viktig å bygge på det gode samarbeidet om digitalisering med Estland, blant annet gjennom EØS-midlene.

– Både Norge og Estland kan sies å ha en digital ledertrøye i en internasjonal sammenheng. Det er også etablert et konkret, strategisk samarbeid i nordisk-baltisk regi, sier Astrup.

Statsråden leder den norske delegasjonen, bestående av representanter fra smartbyen Stavanger, Sintef Digital og DIPS.

Program

Mandag 16. september:

Kl. 13.15 – 14.30: Deltar på E-Estonia Briefing Centre - om Estlands utvikling innen IKT med deltakelse av tidligere IKT-minister Rene Tammist
Sted: E-Estonia Briefing Centre, Valukoja 8 (Ülemiste), 11415 Tallinn

Kl. 15.00-16.00: Møte med regjeringens sjefsrådgiver på IKT / visedepartementsråd for IT og Telecom, Siim Sikkut
Sted: Økonomi- og kommunikasjonsministeriet, Suur – Ameerika 1, 10122 Tallinn

Kl. 17.15-17.45: Møter Estlands statsminister Jüri Ratas
Sted: Stenbock House, Rahukohtu 3, 10130 Tallinn

Tirsdag 17. september:

Kl. 08.30: Ankommer Tallinn Digital Summit
Sted: Fotografiska Tallinn, Telliskivi 60a-8, 10412 Tallinn

Kl. 11.30-12.45: Statsråden deltar sammen med representanter fra flere andre land (blant annet Polen, Australia og Japan) i en panelsamtale om kunstig intelligens i offentlig sektor, under ledelse av Siim Sikkut (regjeringens sjefsrådgiver på IKT)
Sted: Fotografiska Stage Atlas, Telliskivi 60a-8, 10412 Tallinn

Kl. 14.00-15.00: Møter Arvo Ott, leder av det estiske e-Governance Academy – en ikke kommersiell tenke-tank og rådgivende organisasjon innen e-governance, e-democracy and national cyber security .
Sted: e-Governance Academy, Rotermanni 8, 10111 Tallinn

Kl. 15.15-16.45: Statsråden deltar i paneldebatt om bruk av kunstig intelligens i arbeidet med å nå FNs bærekraftmål. Panelet ledes Cyrus Hodes og Yolanda Lannquist fra The Future Society
Sted: Fotografiska Main stage, Telliskivi 60a-8, 10412 Tallinn

Pressekontakt

Politisk rådgiver Jenny Clemet von Tetzschner, mobiltlf. 918 80 164

Til toppen