Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Din friluftsfavoritt finner du hos Statskog

Noen av Norges aller beste opplevelser eier du selv. Sjekk ut Statskogs nasjonale perler og finn din egen favoritt. – Her er opplevelser i norsk natur av ypperste klasse. Prøv dem og finn din favoritt, oppfordrer Landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Bjørkvatnet i Trøndelag.
Bjørkvatnet i Trøndelag. Foto: Steinar Johansen/Statskog

Statskog presenterer en lang rekke perler rundt omkring i Norge som hver for seg har kvaliteter som innbyr til besøk. 12 konkrete turforslag fra sør til nord,  10 fiskeperler i ulike landsdeler 10 nasjonale samt jaktperler blir presentert til inspirasjon for de som bruker sommeren til å drømme om høstjakta. – Det som er ekstra gøy med disse perlene er at de er dine og mine. Statskog forvalter en femtedel av Norge på vegne av oss, sier Bollestad. 

Hengebro over elva Tespa langs Bredekrunden.
Hengebro over elva Tespa langs Bredekrunden. Foto: Magnus Beyer Brattli/Statskog

Norges største forvalter av jakt og fiske

Statskog er landets største forvalter av jakt og fiske, og legger til rette for friluftsliv på store områder i landet. Gjennom å beskrive konkrete opplevelser ønsker Statskog å synliggjøre verdier knyttet til friluftsliv og gjøre det enklere for folk å ta del i dem.

– Vi kan si at vi forvalter 58 millioner dekar og tilbyr fiske i 60 000 vann, men hvor skal man starte da? Tanken her er å vise fram herlighetene vi eier i fellesskap og gjøre det enkelt å komme i gang ved å by på konkrete forslag, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Fiske under Bredekfossen.
Fiske under Bredekfossen. Foto: Tare Steiro/Statskog

Åpne buer og hytter

Etter å ha hatt korona-stengte hytter i en lengre periode i vår, åpnet Statskog overnattingstilbudene sine igjen fra og med juni. Dermed er det fullt mulig å få med seg naturopplevelser på lavbudsjett.

Det er åpne buer eller rimelige utleiehytter i tilknytning til de fleste perlene som nå presenteres. Det er også ofte mulig å leie båt, enten som følger med hytta eller gjennom Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Vetlenesbua - åpen bu i Dividalen.
Vetlenesbua - åpen bu i Dividalen. Foto: Jan Erik Hansen/tursiden.net

Om Statskog:

Statskog forvalter og utvikler statlige skog- og fjelleiendommer. Totalt forvalter Statskog 58 millioner dekar eiendom på vegne av fellesskapet. Dette utgjør en femtedel av Fastlands-Norge. Dette skaper verdier til staten og sikrer befolkningen tilgang til jakt, fiske og friluftsliv.

Selskapet er organisert som statsforetak. Staten er 100 prosent eier av Statskog SF. Eierskapet utøves av Landbruks- og matdepartementet.

Utsikt over Nutevatn.
Utsikt over Nutevatn, Valle. Foto: Jon Erling Skåtan/Statskog
Til toppen