Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Diskuterer bærekraft med næringslivet

Torsdag morgen møter næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) norsk næringsliv for å diskutere bærekraftig bruk av havet.

Inviterer til frokostmøte
Torsdag morgen møter næringsministeren og fiskeri- og sjømatministeren norsk næringsliv for å diskutere bærekraftig bruk av havet.

Møtet skjer i Oslo i forbindelse med Our Ocean-konferansen. Regjeringen er denne uken vertskap konferansen som handler om kunnskapsbasert havforvaltning som grunnlag for framtidig bærekraftig vekst.

I forbindelse med Our Ocean-konferansene forplikter mange seg til å gjennomføre betydelige og meningsfulle tiltak for å sikre rene, sunne og produktive hav. I overkant av 20 norske næringslivaktører som allerede har forpliktet seg, vil være representert på frokostmøtet. Blant dem er Tomra, Equinor, Fiskarlaget, Rederiforbundet, Sjømat Norge, Skretting, Aker Biomarine, Klaveness og Grieg Group.

FN-initiativet UN Global Compact kom med prinsipper for bærekraftig næringslivspraksis i havet under åpningsuka for FNs hovedforsamling i høst. Lise Kingo, som er sjef i UN Global Compact, deltar i næringslivstoppmøtet torsdag. Et utvalg norske innovative bedrifter kommer også.

Når: Torsdag 24. oktober 2019, klokka 08.00 – 09.00
Hvor: Hotell Amerikalinjen, Jernbanetorget 2, 0154 Oslo
Pressekontakt: Ella Bye mobil 932 68 350, e-post [email protected]
Påmelding (for presse): [email protected]

Les mer om regjeringens satsing på havet her: www.regjeringen.no/hav