Ditt ja kan redde sju menneskeliv

Helse- og omsorgsministeren er en av svært mange som har sagt ja til organdonasjon. Bent Høie håper flere vil ta stilling til spørsmålet på Donasjonsdagen 2013.

– Å bestemme seg for å bli donor er noe av det enkleste man kan gjøre for å redde et annet menneskes liv. Jeg blir stolt av at mange nordmenn allerede sier ja, og håper de også prater om det og inspirerer andre, så vi kan bli enda flere, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har sagt ja til organdonasjon, og har lastet ned appen til stiftelsen Organdonasjon.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie har sagt ja til organdonasjon, og har lastet ned appen til stiftelsen Organdonasjon. (Helse- og omsorgsdepartementet)

Lørdag 26. oktober markeres Donasjonsdagen for åttende gang. Det er en gyllen anledning til å gå inn på nettsidene til Stiftelsen Organdonasjon og få mer informasjon om organdonasjon.

Én donor kan redde opptil 7 menneskeliv, og de fleste nordmenn sier ja til å donere. Samtidig står 2-300 pasienter til enhver tid i kø for livreddende transplantasjon, og behovet for organer vil øke i fremtiden.

For at pårørende skal slippe å bestemme for deg, er det viktig å snakke om spørsmålet.

– Dersom tragedien inntreffer kan det være godt for pårørende å vite hva deres kjære mente om donasjon. Selv har jeg snakket med mine nærmeste, og jeg har også fylt ut et donorkort så det ikke skal være noen tvil, sier Høie.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen