Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gleder meg til å møte ungdommen

Ungdomsorganisasjonene i Norge sitter på stor kunnskap og har en viktig plass i sivilsamfunnet vårt. Derfor ønsker jeg å høre mer om hva de mener om norsk utviklingspolitikk.

Nå inviterer jeg ungdomsorganisasjonene til et eget dialogmøte om dette. Og jeg ser fram til møtet.

18. mars hadde lederne for Changemaker, Operasjon Dagsverk og Spire et innlegg på trykk i Dagbladet. Her beklaget de at ungdomsorganisasjonene ikke fikk taletid i dialogmøtet uka før, der jeg hadde invitert 120 organisasjoner, akademiske institusjoner og næringslivsaktører, der nærmere 200 mennesker deltok.

Det beklager jeg også.

Samme dag ledet jeg et dialogmøte om moderne slaveri i Bergen. En rekke organisasjoner med kompetanse på moderne slaveri deltok. Blant dem som delte interessante synspunkter, var mange unge.

Sivilsamfunnet i Norge har uvurderlig kompetanse og er en del av ryggraden i norsk demokrati. Jeg ser fram til å ha en god dialog med bredden av sivilsamfunnet vårt, og ikke minst ungdomsorganisasjonene. Jeg gleder meg til å møte mange av dere snarlig og høre deres syn på norsk utviklingspolitikk og vårt felles viktige arbeid for å nå bærekraftsmålene.

Til toppen