Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Drøfter europeisk økonomi, reformer og konkurransekraft med President Hollande

Statsminister Erna Solberg møter i dag Frankrikes president François Hollande i Elyséepalasset i Paris. De vil blant annet drøfte utviklingen i europeisk økonomi og behovet for videre reformarbeid for å sikre vekst i Europa og økt konkurransekraft.

- Europa er vårt viktigste eksportmarked. Derfor er det viktig for oss at Europa og Frankrike lykkes, sier Solberg.

Solberg og Hollande skal også drøfte internasjonale energi- og klimaspørsmål og flere utenrikspolitiske saker, herunder utviklingen i Ukraina og Syria.

Statsministeren møter senere på dagen OECDs generalsekretær Angel Gurria i Paris.

- OECD har mange viktige innspill og gode forslag til hvordan vi bedre kan innrette økonomisk politikk og utdanning, slik at vi sikrer vekst og velferd. Det blir nyttig å drøfte dette med Gurria, sier Solberg.

Under sitt opphold i Paris vil statsministeren også ha egne møter med norsk og fransk næringsliv og med norske studenter i Frankrike.

- Det er gledelig å se hvor tett kontakter det er mellom Norge og Frankrike på alle nivåer, både mellom enkeltpersoner, bedrifter, og mellom myndigheter. Vi lærer av hverandre og gjør hverandre bedre. Vi ønsker å bygge videre på dette og styrke forbindelsene mellom Norge og Frankrike ytterligere, sier statsministeren.

Til toppen