Presseinvitasjon:

Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen besøker Namsos, Stjørdal og Trondheim tirsdag 6. mars

På Namsos helsehus møter statsråden beboere og elever fra Olav Duun videregående skole som bidrar til fine matopplevelser. I Stjørdal får statsråden høre om kommunens erfaringer fra forsøk med statlig finansiering av omsorgstjenestene og besøker en 83 år gammel mann som kan bo hjemme med ekstra støtte fra kommunen. I Trondheim treffer statsråden ungdommer og organisasjonen MOT som jobber med psykisk helse i skolen.

Program:

09.45-10.45 Namsos helsehus, adresse: Prestegårdsstien 4. "Jobbvinner i praksis" er et av tiltakene i regjeringens plan for rekruttering, kompetanse og fagutvikling i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, Kompetanseløft 2020. Gjennom prosjektet lærer elevene om ernæring som en del av helsearbeiderfaget. Så langt viser resultatet at flere søker VG2 Helsearbeiderfaget enn før prosjektet startet og beboerne får fine matopplevelser og gode samtaler med ungdommene. Ansatte rapporterer om magiske øyeblikk på avdelingen  

13.45-14.15 Værnesregionen Distriktsmedisinsk senter, Stjørdal, adresse: Breidablikkveien 1. Hensikten med forsøket er å se om statlig finansiering bidrar til større likebehandling og riktigere behovsdekning. Statsråden får en orientering om kommunens erfaringer fra prosjektet statlig finansiering av eldreomsorgen

14.25-15.00 Besøke 83 år gamle Johan Dagfinn Nordgård og kona, Adresse: Stokkanvegen 10. Nordgård får ekstra hjelp av kommunen for å kunne bo lenger hjemme. Stjørdal kommunen har godt utbygget hjemmebasert omsorg med godt kvalifisert personell.

15.45-16.45 Charlottenlund ungdomsskole og organisasjonen MOT, adresse, Tunvegen 17. MOT er et helsefremmende og forebyggende program i skolen. Målet er å fremme livsmestring og god psykisk helse gjennom å utvikle robust ungdom, som inkluderer alle.

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju. 

Til toppen