Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug til Kristiansand og Grimstad 29. oktober

Regjeringen arbeider for tiden med en stortingsmelding om lindrende behandling og omsorg. I den forbindelse skal Sylvi Listhaug besøke Foreningen for barnepalliasjon I Kristiansand, som feirer 10 års jubileum. I Grimstad får statsråden informasjon om hvordan kommunen samarbeider med Sørlandet sykehus om alvorlig syke, og hun skal på hjemmebesøk hos en pasient som får lindrende behandling.

Kl. 10.00 – 11.15: Foreningen for barnepalliasjon   

Foreningen for barnepalliasjon jobber for å bedre den lindrende omsorgen for alvorlig syke og døende barn i Norge. Foreningen feirer i år 10-årsjubileum. Sylvi Listhaug skal få informasjon om foreningens arbeid og møte pårørende som har erfaring med alvorlig sykdom i familien. Statsråden skal også møte professor Susan Fowler-Kerry som for tiden er gjesteforeleser på Universitetet i Agder om palliativ behandling for barn.  

Sted: Tollbodgata 8, 5. etasje, 4611 Kristiansand  

 

Kl. 12.00 – 13.30: Helsehuset I4Helse  

Eldre- og folkehelseministeren skal besøke helsehuset I4Helse i Grimstad for å høre hvordan helse- og omsorgstjenesten følger opp pasienter i livets siste fase. Kommunen har etablert egne lindrende team, og samarbeider med Sørlandet sykehus for å gi alvorlig syke et godt tilbud etter utskrivelse fra sykehus. Listhaug skal også på hjemmebesøk hos en pasient som får lindrende behandling. Deretter skal statsråden besøke lindrende enhet på Frivolltun bo- og omsorgssenter.    

Sted: Oppmøte er på I4Helse, Jon Lilletunsvei 9, Grimstad

 

Pressen er velkomne til å delta og statsråden er tilgjengelig for intervju

Til toppen