Eldreminister Sylvi Listhaug delte ut den første Leve hele livet-prisen

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Det er stor aktivitet knyttet til eldrereformen Leve hele livet i kommunene. Den aller første Leve hele livet-prisen gikk i dag til Karmøy for deres gode arbeid med reformen.

– Eldre skal ikke bare overleve, men leve helt til det siste. Det er derfor vi har lagt frem eldrereformen Leve hele livet, som skal styrke kvaliteten på tjenestene til våre eldre. Det er derfor flott å se at det er stor aktivitet med reformen ute i kommunene, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug.

Eldreminister Sylvi Listhaug og ordfører i Karmøy Jarle Nilsen.
Eldreminister Sylvi Listhaug delte ut den første Leve hele livet-prisen til Karmøy-ordfører Jarle Nilsen. Foto: Helsedirektoratet

Involverer mange

Karmøy kommune er tildelt den første Leve hele livet-prisen for sitt gode arbeid med å innføre reformen i egen kommune. De har blant annet hatt stort fokus på å involvere både eldre, pårørende, eldreråd og andre i dette arbeidet.

- Det er viktig å lytte til de som har skoene på i eldreomsorgen. Og jeg er imponert over hvordan Karmøy kommune har involvert eldre, pårørende og frivillige som jobber med eldre i arbeidet med reformen, sier Listhaug

Karmøy har blant annet utformet bruker- og pårørendeundersøkelser som de skal gjennomføre fra neste år. Dette mener Listhaug er et veldig godt tiltak, som flere kommuner bør lære av.

- Det at Karmøy innfører bruker- og pårørendeundersøkelser mener jeg er veldig positivt, fordi brukere og pårørendes tilbakemeldinger er veldig viktig for å kunne forbedre tjenestene i kommunen. Jeg håper derfor flere kommuner lar seg inspirere av dette gode arbeidet, sier Listhaug.

Årlig prisutdeling

Prisen til Karmøy ble delt ut på den nasjonale Leve hele livet-konferansen på Gardermoen onsdag.

Karmøy kommune får ros for sin gode forankring av reformen i politisk og administrativ ledelse, og på tvers av enheter.

Prisen, som skal deles ut hvert år, skal gå til en kommune som kan vise til både planlagte og gjennomførte aktiviteter og gode resultater på reformens områder.