Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Én million kroner til Ridderrennet

Regjeringen innvilger en søknad fra Foreningen Ridderrennet på tilskudd om én million kroner. Dermed kan rennet gå som planlagt i januar 2019.

Blind deltaker på vei ned slalåmbakken
Blind deltaker på vei ned slalåmbakken under Ridderuka 2017. Foto: Emil Sollie / Ridderrennet

Regjeringen innvilger en søknad fra Foreningen Ridderrennet på tilskudd om én million kroner. Dermed kan rennet gå som planlagt i januar 2019.

- Ridderuka har en helt spesiell posisjon som vintersportsarrangement for bredden av syns- og bevegelseshemmede idrettsutøvere. På grunn av den ekstraordinære situasjonen arrangøren har kommet i med reduserte sponsorinntekter, innvilger vi en søknad om tilskudd på én million kroner til Foreningen Ridderrennet, sier kulturminister Trine Skei Grande.

- En aktiv og givende fritid er viktig for alle, uavhengig av funksjonsnivå. Personer med funksjonsnedsettelse oppgir oftere å være fysisk inaktiv enn resten av befolkningen og de deltar mindre i friluftsaktiviteter.  Samtidig oppgir mange med funksjonsnedsettelse at de ønsker å delta mer i sosiale aktiviteter. Det er så viktig at jeg er veldig fornøyd med at vi kan hjelpe til med å få rennet på beina, sier statsråden.

Foreningen Ridderrennet arrangerer hvert år det tradisjonsrike Ridderrennet. Rennet markerer slutten på Ridderuka, en hel uke med vintersportaktiviteter for syns- og bevegelseshemmede ungdom og voksne. Det er snowboard, alpint, langrenn, storslalåm, skiskyting, smørekurs, truger og aking, men også laservåpen, stand up, quiz, konsert, grilling og bankett.

Den store bredden av aktiviteter og deltakere gjør Ridderuka til verdens største årlige vintersportsarrangement for syns- og bevegelseshemmede, det samler hvert år mellom 400 og 500 deltakere fra mellom 15 - 20 nasjoner på Beitostølen. Foreningen har også et helårlig tilbud med blant annet Barnas Ridderuke på vinteren, Riddercamp på sommeren og Ridderritt på høsten.

Arrangementene er blant få tilbud til syns- og bevegelseshemmede som ønsker å være fysisk aktive, men som ikke er med i organisert idrett. Det er en viktig arena for mestring, samhold og for tilpasset opplæring der de kan treffe andre med samme utfordringer og dele erfaringer.

Til toppen