Enklere for utenlandske studenter å ta studier på norsk

Utenlandske studenter som ønsker å ta studier som undervises på norsk må ofte igjennom et ettårig kurs i norsk for å være kvalifisert. Kunnskapsdepartementet vil endre regelverket, så det blir enklere for slike studenter å få studentvisum.

Flere universitet og høyskoler tilbyr årskurs i norsk for å rekruttere og kvalifisere utenlandske søkere til studier som undervises på norsk.

-Vi vil gå gjennom opptaksforskriften og foreslå nødvendige endringer slik at universitet og høyskoler kan gi et forhåndsløfte om opptak til videre studier, for studenter som tas opp på norskkurs. Det vil gjøre det enklere å rekruttere utenlandske studenter som vil ta studier på norsk, sier statssekretær Bjørn Haugstad.

Dagens regelverk har krevd et forhåndsløfte om opptak til videre studier etter norskkurset, for å få studentvisum. Men dagens opptaksforskrift åpner ikke for betinget opptak til videre studier. Regjeringen vil derfor gå gjennom opptaksforskriften for å sørge for at den samsvarer med UDIs regelverk. Endringer vil gjelde fra opptak til studieåret 2018/19. 

Til toppen