Enklere mellomlanding på Oslo Lufthavn

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Nå gjør vi det enklere for utenrikspassasjerer som mellomlander på Gardermoen på vei til andre destinasjoner i Norge. Med Connecting Norway får de reisende en enklere og raskere reise, og Oslo Lufthavn blir en mer attraktiv flyplass for flyselskapene. I fjor gjorde regjeringen nødvendig vedtak som gjorde ordningen mulig. Det er derfor flott å se at dette nå har kommet på plass og tas i bruk.

Det sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at de første flypassasjerene nå får nyte godt av ordningen Connecting Norway. Ordningen startet opp 2. september, og i dag var samferdselsministeren til stede da passasjerer som ankom fra Milano kunne reise videre til andre destinasjoner i Norge på en langt enklere måte enn tidligere. 

Slipper ny sikkerhetskontroll

Connecting Norway gjelder for reisende som mellomlander på Gardermoen, på vei fra utland til innland. Det innebærer at den reisende slipper å hente ut og sjekke inn bagasjen på ny ved Oslo Lufthavn. Passasjeren unngår dermed ny sikkerhetskontroll, og får kortere vei å gå.

Ordningen fases nå gradvis inn, og I første omgang gjelder den for passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn fra Milano med SAS, Norwegian eller Widerøe, og som skal videre innenriks. Flere flyvninger og flyselskaper vil bli inkludert i løpet av høsten og vinteren,  når man får bekreftet at systemene fungerer.

Connecting Norway innføres som et prøveprosjekt over tre år. Regjeringen vil mot slutten av prøvetiden vurdere om ordningen skal bli permanent.

Les mer på Oslo Lufthavns nettsider.