Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Ensidig våpenhvile viktig for nedtrapping av konflikten i Colombia

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Det er gledelig at konflikten i Colombia igjen trappes ned. Det er avgjørende for fredsprosessen at colombianerne raskt opplever en bedring av situasjonen, sier utenriksminister Børge Brende.

Farc-geriljaen kom i dag med erklæring om å innføre én måneds ensidig våpenhvile fra 20. juli. Opptrappingen av konflikten siden april har ført til flere drepte på begge sider, flere mennesker på flukt og miljømessige ødeleggelser.

- Den siste tids opptrapping av konflikten har medført nye lidelser for en hardt prøvet befolkning.Det er viktig at det skapes et klima som bidrar til at partene kan komme til enighet om de gjenstående spørsmålene i fredsprosessen og en endelig løsning på konflikten, sier utenriksministeren.

Senest i går oppfordret Norge partene til umiddelbart å stanse alle handlinger som forårsaker lidelse og flere ofre i Colombia. Les erklæringen her. Norge og Cuba tilrettelegger forhandlingene mellom den colombianske regjeringen og geriljaen Farc-EP. Den væpnede konflikten i Colombia har pågått i over 50 år og ført til alvorlige humanitære konsekvenser og lidelser for sivilbefolkningen.