Presseinformasjon

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide til AU-toppmøtet i Etiopia 24. januar

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide representerer Norge under toppmøtet i Den afrikanske union i Etiopias hovedstad Addis Abeba 24. januar. Tema for årets toppmøte er korrupsjonsbekjempelse.

Eriksen Søreide vil ha møter med afrikanske utenriksministre og ledere i Den afrikanske union (AU) og FN. Norge har inngått en strategisk partnerskapsavtale med AU, der regional sikkerhet, likestilling, menneskerettigheter og økonomisk utvikling er blant hovedtemaene.  

- Den afrikanske union er en viktig aktør og en sentral partner for Norge. Vi støtter AUs økende innsats på områder som fredsmekling, konfliktforebygging og kvinners deltakelse i disse prosessene, sier Eriksen Søreide.  

Utenriksministeren skal være vertskap for et eget møte om konflikten i Sør-Sudan, der Norge spiller en aktiv rolle i fredsprosessen. Videre skal hun åpne høynivådialogen om likestilling og utdanning, med tema kvinners tilgang til teknologiske og vitenskapelige studier. Hun er også vert for en arbeidslunsj om partnerskapet mellom AU og FN med deltakere fra AU, AUs medlemsland og FN.

Pressekontakt: kommunikasjonssjef Frode O. Andersen, mob 91722022 (med på reisen)

Til toppen