Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Etikkprisen til Sula kommune

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og leder i KS, Gunn Marit Helgesen, delte i dag ut årets etikkpris til Sula kommune.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og leder i KS, Gunn Marit Helgesen, delte i dag ut årets etikkpris til Sula kommune. 

–Etikkprisen er viktig ved at den løfter frem gode eksempler på systematisk arbeid med etikk i helse- og omsorgstjenesten. Satsing på etisk kompetanse hos de ansatte bidrar til å heve kvaliteten på tjenestetilbudet, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Det er prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving som deler ut Etikkprisen. Over 200 kommuner deltar i prosjektet, som er et samarbeid mellom KS, yrkesorganisasjonene, Senter for medisinsk etikk og staten. Av de to nominerte kandidatene Asker og Sula kommune, var det Sula kommune som vant årets pris.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: ”Kommunen har etablert og gjennomført et systematiske og langsiktig etikkarbeid for ansatte, og ser etikk som en helt sentral del av tjenesteutviklingen. Etikk inngår i alle satsinger og kommunen har erfart, som det står i søknaden, at etikk er et kinderegg for kvalitet i fagutvikling”.

–Ansatte er helse- og omsorgstjenestens viktigste ressurs. Denne regjeringen har derfor satt som mål å gjennomføre et kompetanseløft for å styrke kvaliteten i tjenestene.  Etikk vil være en viktig del av dette løftet, og jeg håper nå Sula kommune kan være til inspirasjon for andre, sier Høie.

Prisen er på 50 000 kroner, og skal brukes til etikkarbeid i kommunen. Prisen deles ut for tredje gang.

 

 
Helse- og omsorgsminister Bent Høie deler ut Etikkprisen 2013
Helse- og omsorgsminister Bent Høie, prosjektleder i kommunen Tanja Alme, leder i KS Gunn Marit Helgesen, ordfører i Sula kommune Geir Ove Vegsund (Helse- og omsorgsdepartementet)
Til toppen