Europaministeren diskuterte brexit, migrasjon og økonomi i Paris

EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker møtte en rekke franske politikere og deltok på et nordisk seminar i regi av EU-kommisjonen.

På vei inn i det franske senatet. Foto: UD

EØS- og EU-minister Elisabeth Vik Aspaker besøkte 22.-23. september Paris for å diskutere aktuelle europaspørsmål med franske kolleger.

- Frankrike er en sentral premissleverandør i utforming av EUs politikk på en rekke områder av betydning for Norge, som migrasjon, økonomisk politikk og handelspolitikk (TTIP), digitalt indre marked og klima- og energipolitikken, sier statsråd Vik Aspaker.

- Forholdet mellom våre to land er meget godt. Besøket er en god anledning til å knytte kontakter, utveksle synspunkter på aktuelle EU-tema og informere om norske holdninger samt norsk tilknytning til EU, sier hun.

Omfattende dialog

I utenriksdepartementet møtte EØS- og EU-ministeren Harlem Désir, statssekretær med ansvar for Europa-spørsmål. De diskuterte veien videre for EU, migrasjon og handel. De var enige om at brexit ikke må få ta oppmerksomheten vekk fra sentrale utfordringer Europas står overfor.

Vik Aspaker og statssekretær Désir. Foto: UD

I senatet møtte Vik Aspaker leder av Senatets Europakomité Jean Bizet og andre medlemmer av komiteen.

I senatet. Foto: UD

Vik Aspaker møtte også Philippe Léglise-Costa, leder av Europasekretariatet på statsministerens kontor, Axelle Lemaire, statssekretær i finansdepartementet med delegert ansvar for digital politikk og representanter fra OECD .

Møte med sjefsøkonom i OECD, Catherine L. Mann. Foto: UD

Norden som modell

Statsråden innledet et seminar i regi av EU-kommisjonen med tittelen: «Quality of public spending in France – What can be learnt from the Nordic countries?».

Et femtitalls tilhørere fikk høre Vik Aspaker og lederen for EU-delegasjonens kontor i Paris, Isabel Jegouzo, innlede i det vakre Maison de l'Europa, midt i hjertet av Marais-distriktet i Paris.

Foto: UD

Du kan lese Vik Aspakers innlegg her.

Norges ambassadør til Frankrike, Rolf Einar Fife, var tilstede og tweetet under seminaret.

Til toppen