Får innspill fra et kriserammet reiseliv

Dette innholdet er mer enn 7 måneder gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert. Du finner oppdatert informasjon på temasiden Koronasituasjonen.

Næringsminister Iselin Nybø inviterer en rekke reiselivsvirksomheter til innspillsmøte om koronakrisen.

Næringsminister Iselin Nybø leder torsdag 30. april kl. 08.00 et videomøte med 11 aktører fra reiselivsnæringen. Dette er en del av en serie innspillsmøter, hvor regjeringen hører hvordan ulike aktører mener deres næring kan komme seg best mulig ut av koronakrisen.

- Selv om regjeringen har lagt frem flere krisepakker, som også kommer reiselivsbedrifter til gode, er denne næringen hardt rammet av koronasituasjonen. Derfor gjør vi det vi kan for å ivareta både de små og store aktørene over hele landet, sier Nybø.

Oppfordrer til norgesferie

Innovasjon Norge har i år 178 millioner kroner øremerket til reiselivsformål. Opprinnelig skulle pengene blant annet brukes til å få utenlandske turister til Norge. 

Usikkerhet knyttet til virusutbruddet gjør at det vil ta tid før trafikken fra utlandet tar seg opp igjen, og derfor har Nybø bedt Innovasjon Norge rette mer av markedsføringen mot norske turister.  

- Norske reisemål har mye å by på, og i år er det Norge som gjelder. På kort sikt er det viktig å støtte næringen, slik at vi også på lengre sikt har sterke og attraktive aktører både innenfor overnatting, servering, opplevelser, transport og formidling, sier næringsministeren.

Hun oppfordrer nordmenn til å feriere i Norge i sommer, når regjeringens råd åpner for dette.

Deltakerliste

Per Arnstein Aamot, adm. direktør i Kristiansand Dyrepark

Torgeir Silseth, adm. direktør i Nordic Choice

Ronny Brunvoll, rådgiver for reiseliv i Mimir

Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil

Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten

Torunn Tronsvang, adm. direktør i Up Norway

Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Brim Explorer og Vitenparken

Tom Anker Skrede, reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre

Ståle Brandshaug, reiselivssjef i Visit Sognefjord

Tanja Holmen, reiselivssjef i Visit Trondheim

Chris Hudson, reiselivssjef i Visit Tromsø

 

Aktører som ikke er invitert på møtet kan komme med innspill her.

Etter møtet, klokken 09.30, blir det pressetreff på video med næringsministeren og de øvrige møtedeltakerne som ønsker å delta på dette. Vi ber presse som ønsker å delta i videomøtet om å melde seg på til media@nfd.dep.no innen torsdag 30. april klokken 07.30. Påmeldte journalister får tilsendt lenke til videomøtet, som varer i ca. 30 minutter.