Norsk festuke i København

Priv. til red.

Som et ledd i feiringen av 200-årsjubileet for den norske Grunnloven arrangeres det fra 17. mai til og med 24. mai en rekke arrangementer i København. Det blir et omfattende og variert program med deltagelse av de to lands kongehus, parlamentspresidenter og statsministre.

Av høydepunktene kan nevnes et omfattende program 17. mai med navngivning av Eidsvoll Plads, festgudstjeneste og festarrangement i samarbeid med Folketinget på Christiansborg samt folketog.

Den danske og norske kronprins, HKH kronprins Frederik og HKH kronprins Haakon, skal 23. mai kl. 15.00 legge ned kranser på Christian Frederiks sarkofag i Roskilde Domkirke. Statsminister Erna Solberg skal kl. 15.30 samme dag møte den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt for bilaterale samtaler.

Om kvelden 23. mai arrangerer det danske folketinget og regjeringen festforestilling i operaen med deltagelse av den danske kongefamilien og HM dronning Sonja, HKH kronprins Haakon, parlamentspresidenter og statsministre.

Lørdag 24. mai kl. 10:00 vil HM dronning Margrethe og HM dronning Sonja avduke Morten Strædes skulptur «dobbeltlegeme» under et festarrangement på Schæffergården/Fondet for dansk-norsk samarbeid.
 
For en komplett oversikt over alle arrangementer, se ambassaden i København sin arrangementsoversikt.

For en komplett oversikt over presseprogram, se Danmarks internasjonale pressesenters (IPC) nettsider.
 
På IPCs hjemmesider ligger akkrediteringsinformasjon for alle arrangementer inkludert møtet mellom de to lands statsministre og arrangementene som inkluderer kongehusene.
 
Det gjøres særlig oppmerksom på at frist for akkreditering for samtlige arrangementer er 14. mai kl. 12.00.
 
Se hele programmet for feiringen av 200-årsjubileet for den norske Grunnloven og markeringen av 434 år med riksfellesskap med Danmark her.
 
Pressekontakter:
Den norske ambassaden i København: Wenche Prebensen, tlf.: +45 22 56 89 38
Statsministeriet (DK): Pressesekretær Lea Juel Henriksen, tlf.: +45 33 92 22 59
Folketinget: Pressesekretær Peter Krab, tlf.: +45 33 37 34 51
IPC: Dorte Sabinsky, tlf.: +45 20 70 69 70

Til toppen