Presseinformasjon

Verdens dag mot kjønnslemlestelse av jenter

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Norge er forpliktet til FNs agenda for å få slutt på kjønnslemlestelse av jenter. Kultur og tradisjon kan ikke rettferdiggjøre overgrep mot jenter. Utdanning er det mest effektive middelet for å stoppe kjønnslemlestelse, sier statssekretær Tone Skogen.

Fredag 5. februar markeres den internasjonale dagen mot kjønnslemlestelse av jenter med et seminar der statsråd Sylvi Listhaug, statssekretær Cecilie Brein-Karlsen og statssekretær Tone Skogen deltar.

Seminaret vil omhandle forebygging og tiltak mot kjønnslemlestelse i Norge og internasjonalt. I tillegg til Justis-, Helse- og Utenriksdepartementet bidrar representanter fra sivilt samfunn og fra FN på seminaret.

Germaine Haddad jobber for UNFPA i Kairo og vil snakke om kjønnslemlestelse av jenter (FGM) i Egypt og Midtøsten, trender, utfordringer, tilnærminger og programmer for å bekjempe FGM.

Julia Lalla-Maharajh leder organisasjonen Orchid Project som holder til i London og jobber mot kvinnelig kjønnslemlestelse. Julia Lalla-Maharajh hadde 18 års fartstid i næringslivet før hun startet å arbeide som frivillig mot kjønnslemlestelse av jenter i Etiopia og Storbritannia. Orkidéprosjektet ble startet i Danmark og i 2010 vant hun en YouTube-konkurranse som omhandlet å løfte fram et presserende menneskerettighetstema til World Economic Forum. Julia Lalla-Maharajh ble deretter invitert til å lede en paneldiskusjon om kjønnslemlestelse i Davos, se diskusjonen på YouTubeOrchid Projects hjemmeside.

Pressen er velkommen til å delta på seminaret, se programmet.

Pressekontakt: Hilde Steinfeld, telefon: 404 08 314