Forsiden

Finalistene til utmerkelsene for sunnere kosthold

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har i dag kunngjort de seks finalistene til helse- og omsorgsdepartementets utmerkelser for særlig god innsats i arbeidet for bedre kosthold.

Det er kommet inn 16 nominasjoner i kategorien "sunnere produkter" og åtte nominasjoner i kategorien "sunnere markedsføring". Nominasjonene er vurdert av en egen jury, som også har plukket ut finalistene. Det deles ut priser i to kategorier: sunnere produkter og sunnere markedsføring. Vinnerne kåres i tilknytning til kick-off arrangementet for ny intensjonsavtale 7. desember.

- Matvarebransjen har en viktig rolle i å legge til rette for at det skal være enkelt for forbrukerne å ta gode kostholdsvalg. Utmerkelsen for sunnere kosthold er en honnør til aktører som gjør en særlig innsats i dette arbeidet. Det har kommet inn mange gode nominasjoner, og jeg er imponert over kreativiteten til de seks finalistene, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Finalistene i kategorien "sunnere produkter":

  • Coop med "Coop Fra Havet"
  • Mesterbakeren med "Godt for små og store superhelter" - sunnere brødvarianter
  • Mills med "Sunt og innovativt Laksepålegg"

I denne kategorien var det mange gode kandidater som kan bidra til sunnere mattilbud. Coop og Mills har utviklet produkter som kan gjøre at flere velger fisk- og sjømat, mens Mesterbakeren har utviklet brød med mer fiber og mindre salt særlig rettet mot barnefamilier.

Finalistene i kategorien "sunnere markedsføring":

  • Coop med "Frukt og grønt med Rosa sløyfe" der de har støttet Rosa sløyfe- aksjonen med andel av omsetningen av frukt og grønt.
  • KIWI med "KIWI PLUSS Sunnhetslotteri" for å stimulere til kjøp av fisk, frukt og grønt
  • Meny med "Nudging for sunnere valg i MENYs nettbutikk" for å fremme sunnere valg

De tre finalistene har brukt kreative løsninger for å promotere sunnere kosthold. Coop sin kampanje for økt frukt og grønt i samarbeid med Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon viser sammenhengen mellom kosthold og helse. KIWIs sunnhetslotteri ønsker å motivere forbrukerne til å velge mer frukt, grønt og fisk, og MENY vil bidra til sunnere valg ved å synliggjøre de sunneste produktene for dem som handler på nett.

Vinnerne kåres 24. januar 2022

Den 24. januar vil helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kåre vinnerne av intensjonsavtalens utmerkelser, på kick-off-arrangementet for ny intensjonsavtale.

Arrangementet er i regi av Helsedirektoratet og NHO Mat og drikke. Det strømmes og kan følges digitalt. Meld deg på her.

Finalister
Finalister til intensjonsavtalens utmerkelser

 

Rettelse 20. januar: Endret dato for kåringen fra desember 2021 til januar 2022.