Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Fire millioner til IKT-sikkerhet

Justis- og beredskapsdepartementet bevilger fire millioner til Center for Cyber and Information Security (CCIS) ved Høgskolen på Gjøvik. Pengene skal brukes til å styrke samfunnets kunnskapsbehov for IKT-sikkerhet og bekjempelse av IKT-kriminalitet.

- Regjeringen er opptatt av å bygge opp et robust forsknings- og undervisningsmiljø med høy kvalitet for å imøtekomme kunnskapsbehovet innenfor IKT-sikkerhet i samfunnet, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.  

Det er et stort underskudd på kompetanse innenfor IKT-sikkerhet og bekjempelse av IKT-kriminalitet både nasjonalt og internasjonalt. Kunnskapsutvikling er et langsiktig og sentralt satsningsområde for departementet som vil gi et tryggere samfunn hvor man evner å bekjempe kriminalitet og terror som utnytter elektroniske kommunikasjonskanaler.

- Private og offentlige virksomheter tørster etter flere kunnskapsrike medarbeidere innenfor IKT-sikkerhet og ikke bare fra en teknologisk kunnskapsbase, men også med fokus på personvern og rettssikkerhet. CCIS bygger Europas største senter for anvendbar kunnskapsutvikling innenfor cyber sikkerhet, sier direktør Sofie Nystrøm i CCIS.

CCIS skal styrke samfunnets kompetanse og ferdigheter til å beskytte mot og respondere på uønskede og kriminelle digitale handlinger. Sentrale aktører innen politi, forsvar, næringsliv, personvern og akademia har etablert et partnerskap for å etablere CCIS, et nasjonalt senter for forskning, utdanning og kompetansebygging i cyber- og informasjonssikkerhet.

Til toppen