Fire norske prisvinnere på Offshore Technology Conference 2017

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde deltar denne uken på Offshore Technology Conference 2017 (OTC) i Houston. Dette er en av verdens største messer innen offshore olje- og gassteknologi. Messen har opp mot 100 000 besøkende og 2300 utstillere fra 100 land. Norsk leverandørindustri er godt representert med 70 bedrifter på den norske paviljongen.

Fra venstre: Siri M. Sanna, statssekretær Ingvil Smines Tybring- Gjedde, Mikkel Sanner og Frank Nordby (alle fra Jotun). 

OTC er en av de viktigste arenaene for å fremme norsk leverandørindustri, sier statssekretær Smines Tybring-Gjedde. Norske selskaper har vært representert her i 45 år og med verdensledende teknologi og den største paviljongen på messen blir de åpenbart lagt merke til.

Leverandørindustrien har utviklet seg gjennom mer enn 50 år med petroleumsvirksomhet i Norge og er i dag en høykompetent og internasjonalt konkurransedyktig industri. Etter en periode med lav oljepris og reduserte investeringer, er det viktig å utvikle ny kostnadseffektiv teknologi. 

- Jeg er imponert over teknologien og kompetansen selskapene besitter og arbeidet de har gjort og gjør med å effektivisere og forbedre konkurranseevnen. På norsk sokkel var man tidlig ute med å kutte kostnadene. Dette bidrar til å sikre arbeidsplasser på sikt. At tre norske selskaper er blant de 17 selskapene som ble tildelt pris for ny teknologi her på OTC 2017, er også veldig gledelig sett med norske øyne, sier Tybring-Gjedde.

Under besøket vil statssekretæren møte norsk næringsliv i Houston og delta på ulike arrangementer i regi av Norwegian Energy Partners, Norwegian American Chamber of Commerce, den norske delegasjonen og Innovasjon Norge.

De norske selskapene som har mottatt priser i Houston er Fuglesangs Subsea AS, Techni, WiSub producer of Torden  og West Drilling AS. Les mer om de prisvinnerne her: http://2017.otcnet.org/Content/Spotlight-on-New-Technology-Award/6_2091/

Se også Forskningsrådets sak om tildelingen.

Endret 04.05.17 kl 15.00.

Til toppen