Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Flere vil få billigere barnehage med forenkling av søknadsordning

Foreldre skal slippe å legge frem opplysninger om inntekt når de søker om lavere barnehagepris. Regjeringen foreslår at kommunene kan hente inn opplysninger direkte fra Skattedirektoratet og Folkeregisteret. – Nå blir det enklere for lavinntektsfamilier å få billigere barnehage. Det kan bety at flere barn får et godt barnehagetilbud, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

I 2015 innførte regjeringen to moderasjonsordninger for barnehagen. I dag skal ingen familier skal betale mer enn seks prosent av inntekten sin for en barnehageplass og det er innført gratis kjernetid for barn i alderen to til fem år i familier med lav inntekt.

– Det er fortsatt for mange barn fra lavinntektsfamilier som ikke går i barnehage. Kommunene sier at det er vanskelig å nå fram til foreldrene med informasjon og at terskelen for å søke med dagens søknadsordning er for høy. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier Sanner.

Utdanningsdirektoratet foreslår også flere mindre presiseringer i dagens forskrift om foreldrebetaling i barnehager som vil forenkle regelverket og bidra til å gjøre moderasjonsordningene mer tilgjengelig.

Forslaget om forenklet søknadsordning sendes på høring av Utdanningsdirektoratet.

Til toppen