FlyktningKompis

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg besøkte i dag Røde Kors for å få en orientering om deres nye prosjekt, «FlyktningKompis». Prosjektet skal bidra til å skape gode inkluderingsprosesser for unge asylsøkere og flyktninger og er en del av kampanjen "Vær litt kompis" i regi av Røde Kors Ungdom.

- I min nyttårstale i år snakket jeg om "hverdagsintegrering". Alle må bidra der de kan, med det de kan for å få til integrering. Det er nettopp våre hverdagsvalg som gir hverdagsintegrering. Røde Kors har etter min mening fulgt opp dette ved å lansere prosjektet, 'Flyktningkompis'. Dette er et flott tiltak for å skape en møteplass for vanlig norsk ungdom og unge asylsøkere og flyktninger.

Statsminister Erna Solberg får en orientering om FlyktningKompis-prosjektet til Røde Kors.
Statsminister Erna Solberg får en orientering om FlyktningKompis-prosjektet til Røde Kors. Foto: Statsministerens kontor

Solberg møtte Abdullahi Ahmed og Efrem Yakob, to flyktninger som er innvilget asyl, og deres flyktningekompiser, Emma Netskar Tønnessen og Torjus Rålm von Porat. Til stede under besøket var også Røde Kors generalsekretær Åsne Havnelid og leder av Røde Kors ungdom, Espen Breivik.

I samtalen med statsministeren fortalte de om hvor viktig det er for flyktningeungdom å møte norsk ungdom tidlig for å skape et fotfeste og forståelse for den nye kulturen de har kommet til. Men, det er positivt begge veier understreket ungdommene, fordi tiltaket også åpner norsk ungdoms øyne og forståelse for andre kulturer. 

- Å få en norsk kompis som kan ta en med på helt vanlige ting en norsk ungdom gjør er et supert integreringstiltak som kan skape et verdifullt nettverk. Men begge parter vil ha et utbytte av dette gjennom felles kunnskap, forståelse og respekt for hverandres bakgrunn, avsluttet statsministeren.