Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Flyktningkrisen på dagsordenen i FN

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Over 60 millioner mennesker er på flukt. Det er et rekordhøyt tall og den største flyktningstrømmen siden andre verdenskrig, sier statsminister Erna Solberg.

Den store flyktningkrisen i verden sto på dagsorden i FNs generalforsamling da stats- og regjeringssjefer fra hele verden møttes for å diskutere migrasjon.

Flukt og migrasjon som resultat av krig og fattigdom og menneskelig mobilitet som mulighet for utvikling og økonomisk vekst var sentrale tema i debatten.

- Vi må både arbeide for å sikre beskyttelse for flyktninger i tråd med flyktningkonvensjonen, og forstå sammenhengen mellom migrasjon og utvikling, sier Erna Solberg. FN vedtar i disse dager de nye bærekraftsmålene som verden skal jobbe for frem til 2030 og migrasjon er inkludert i dem.

Regjeringen vil vektlegge samarbeid med det internasjonale samfunn og spesielt FN, Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen (IOM), EU og AU i det videre arbeidet. - Migrasjon vil prege vår utviklings- og utenrikspolitikk i årene fremover, sier statsminister Solberg.

FN-toppmøtet er ett av flere møter om migrasjon denne høsten. EU har tatt initiativet til et toppmøte med afrikanske og europeiske land om migrasjon i Valletta i november. Statsminister Solberg kommer til å delta og Norge tar en aktiv del i forberedelsene av dette møtet for å bidra til et bredt og sterkere partnerskap.