Historisk arkiv

Priv. til red.

Fornyingsministeren holder samråd om personvernutfordringer ved bruk av sosiale medier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har invitert bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner til samråd onsdag 15. februar, der personvernutfordringer og sosiale medier settes på dagsorden.

- Jeg ønsker en diskusjon om og innspill til hvordan sentrale aktører kan ta større ansvar for personvernkonsekvensene ved bruk av sosiale medier. Dette handler blant annet om risikoen for spredning av personopplysninger, og hva vi som enkeltpersoner selv kan gjøre for å forhindre personvernkrenkelser.  Det er i dag mange som jobber med dette temaet på sin måte, både i store virksomheter som Facebook og i ulike organisasjoner. Vi har etablert Slettmeg.no, som et lavterskeltilbud der alle kan få hjelp. Ved å samle ulike aktører håper jeg vi kan få til en god dialog om disse utfordringene, og kanskje vi også kan finne gode løsninger for et konstruktivt samarbeid framover. Det tror jeg alle kan være tjent med, sier Rigmor Aasrud.

Blant de som deltar på samrådet er: Facebook, Google, Microsoft, Telenor, Blogg.no, IKT Norge, Medietilsynet, Barneombudet og Heidi Nordby Lunde (VamPus). Direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon vil innledningsvis gi en kort presentasjon av de utfordringene man står overfor i arbeidet. NorSIS vil avslutningsvis gi en orientering om de videre planene for tjenesten Slettmeg.no. Statsråd Aasrud leder møtet.

Møtet finner sted på statsrådens møterom i Akersgata 59.

Pressen er velkommen til å fotografere ved starten av samrådet onsdag 15. februar kl 09.30. Statsråden er også tilgjengelig for pressen ved avslutningen ca kl 11.30.
Det er ikke anledning for pressen å være tilstede under selve samrådet. På grunn av adgangskontroll ber vi om påmelding per e-post.

Til toppen