Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøker USA 7. – 10. januar

Forsvarsministeren skal ha møte med forsvarsminister Chuck Hagel i Washington fredag 10. januar. Hun vil i tillegg gjennomføre en rekke andre møter i Washington og New York i perioden 7.-10. januar, blant annet for å drøfte transatlantisk sikkerhetspolitikk og bilateralt samarbeid.

Forsvarsministeren skal ha møte med forsvarsminister Chuck Hagel i Washington fredag 10. januar. Hun vil i tillegg gjennomføre en rekke andre møter i Washington og New York i perioden 7.-10. januar, blant annet for å drøfte transatlantisk sikkerhetspolitikk og bilateralt samarbeid (herunder å redegjøre for norske prioriteringer) og amerikansk forsvars- og sikkerhetspolitikk. Hun vil også møte ledelsen i F-35 programmet.

Torsdag 9. januar holder hun en tale på Center for Strategic and International Studies med tittelen: «Writing Nato’s New Chapter: The View from Norway» (http://csis.org). I New York vil hun ha møter i FN.

-Vi har et omfattende og viktig bilateralt samarbeid med amerikanerne, og har i regjeringserklæringen understreket at regjeringen prioriterer det transatlantiske forholdet i sikkerhets- og forsvarspolitikken for å ytterligere styrke dette. Derfor ser jeg frem til møtene jeg skal ha med amerikanerne de neste dagene, sier forsvarsministeren.

Pressekontakt for forsvarsministeren under besøket:

Ann Kristin Salbuvik, tel. 90669356, e-post: aks@fd.dep.no – eller pressevakt i Forsvarsdepartementet på tel. 23096011.

Til toppen