Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide til USA 1. - 6. desember

Forsvarsministeren deltar på Reagan National Defense Forum og besøker norsk F-35-personell på Luke Air Force Base.

Forsvarsministeren skal delta på Reagan National Defense Forum 2. - 3. desember (www.ReaganFoundation.org/defense), et forum som samler sentrale aktører i det amerikanske sikkerhetspolitiske og militære miljøet. Eriksen Søreide skal blant annet delta i et panel om «A view of U.S. National Defense from friends and allies».

-Det bilaterale samarbeidet mellom våre to land er unikt og bygget på sterke felles interesser. Jeg ser frem til å delta på Reagan-forumet og å diskutere sentrale spørsmål av gjensidig interesse, sier Ine Eriksen Søreide.

Forsvarsministeren reiser deretter videre til Luke Air Force Base i Arizona, hvor hun 5. desember skal besøke avdelingen der norsk F-35-personell utdannes.
-Det er mitt første besøk til Luke og jeg gleder meg til å treffe de norske flygerne og teknikerne som er i full gang med å omskolere seg fra F-16 til F-35. Det blir fint å se hvilke erfaringer både flygere og støtteapparatet har gjort seg til nå, sier forsvarsministeren.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møtte den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter i spetember 2015.
Bildet viser da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide møtte den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter i september 2015. Foto: Marita I. Wangberg, FD
Til toppen