Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Forsvarsministeren besøker NATO-øvelsen Trident Juncture

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen besøker militærøvelsen Trident Juncture i perioden 27. – 31. oktober. Han deltar på besøk blant annet i Rørosområdet og med svenske styrker. I tillegg vil han besøke Renaområdet i forbindelse med besøk fra nederlandsk og tysk forsvarsminister. Forsvarsministeren deltar også på DV-dagen 30. oktober på Byneset i Trondheim.

– NATO-landene viser gjennom øvelse Trident Juncture at de tar forsvaret av Norge og våre nærområder på alvor. Gjennom å øve og trene i Norge får allierte erfaring med å operere under norske forhold. De får også større kjennskap til sikkerhetsutfordringer i våre nærområder, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

 

Priv. til red.:

Det vil være mulig for akkreditert presse å følge deler av besøkene. Under er en oversikt over aktuelle besøk. Det kan bli justeringer i programmet.

 

Lørdag 27/10: Statsministeren og forsvarsministerens besøk til Brigade Nord og Panserbataljonen i Rørosområdet

12.55: Statsministeren møter NATO-admiral James Foggo, som er øverste leder for Trident Juncture. I tillegg vil brigadesjef Lars Lervik ta imot statsministeren på besøket til Panserbataljonen. Det blir fremvisning av noe av det militære utstyret som er i felt. Det blir mulighet for å intervjue representanter fra Hæren i tillegg til statsministeren og admiral Foggo.

Påmelding per e-post til eirin.larsen@smk.dep.no .Påmeldte vil få informasjon fra Hærens kontaktpersoner om oppmøtested og tid i felt.

 

Lørdag 27/10: Statsministeren og forsvarsministerens besøk til Camp Rødsmoen og tysk multinasjonal styrke på Rena

16.15: Statsministeren besøker den tyskledede multinasjonale brigaden (VJTF) på Camp Rødsmoen ved Rena leir. Brigaden består av soldater i hovedsak fra Tyskland, Norge og Nederland, men også flere andre land deltar. Det blir en brief av brigadeledelsen og et kort møte med soldater og fremvisning av VJTF-materiell. I tillegg et møte med Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) som blant annet vil orientere om WilNor-avtalen.

Påmelding per e-post til eirin.larsen@smk.dep.no .

Påmeldte vil få informasjon fra Hærens kontaktpersoner om oppmøtested og tid i felt.

 

Søndag 28/10: Forsvarsministrene fra Norge og Sverige besøker svensk multinasjonal styrke sør for Røros

Det legges ikke opp til et eget pressemøte, men medier som ønsker å delta på dette kan ta kontakt for å diskutere mulighetene for å dekke feltbesøket. Sverige deltar i øvelsen med en hel brigade. Brigaden er forsterket med et finsk lett infanterikompani.

Kontaktpersoner:

  • Pressesekretær Maja Zachrisson på mobil +46 70 219 81 64
  • Kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble +47 90973891

 

Mandag 29/10: Forsvarsministeren besøker VJTF-brigaden sammen med Nederlands forsvarsminister på Camp Rødsmoen, Rena

Vi legger opp til et pressemøte på formiddagen med fremvisning av militært utstyr og personell. Det blir korte uttalelser fra begge ministre og svar på spørsmål. Mulighet for å snakke med soldater i tillegg til de to landenes forsvarssjefer. Den tyskledede multinasjonale VTFJ19 brigaden har blant annet fire bataljonsstridsgrupper fra fire forskjellige nasjoner, herunder mekanisert fra Tyskland, Nederland og Norge (Telemark bataljon). Styrken holder til på Camp Rødsmoen.

Kontaktpersoner:

  • Kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble +47 90973891
  • Kommunikasjonsrådgiver Sascha Louwhoff +31 (0)70 318 88 88

 

Mandag 29/10: Forsvarsministeren ønsker generalsekretær Jens Stoltenberg velkommen på Værnes

Fotomulighet i forbindelse med at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mandag ettermiddag ønsker Jens Stoltenberg velkommen til Norge. Ta kontakt med kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes på +47 45241874 om ønske om å få delta (begrenset med plasser).

 

Tirsdag 30/10: Forsvarsministeren deltar på pressekonferanse med NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg

NATOs generalsekretær og Norges forsvarsminister har felles pressekonferanse kl, 1045-1115 som er åpen for akkrediterte/påmeldte journalister. Kontaktperson for forsvarsministeren er kommunikasjonssjef Ingrid Dåsnes på +47 45241874 og kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble +47 90973891.

 

Onsdag 31/10: Forsvarsministeren besøker VJTF-brigaden sammen med Tysklands forsvarsminister på Camp Rødsmoen, Rena

Vi legger opp til et større pressemøte på formiddagen med fremvisning av militært utstyr og personell. Det blir uttalelser fra begge ministre og svar på spørsmål til media. Den tyskledede multinasjonale Very High Readiness Joint Task Force, Land (VJTF-L) 19 brigaden. VJTF-L er den initielle styrken som aktiviseres som en del av NATO’s planverk for å muliggjøre en rask alliert innsats.

Kontaktpersoner:

  • Kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble +47 90973891
  • Oberstløytnant Tilman von Plüskow på mobil +49 (0)171 3344540

 

For generelle spørsmål til medieaktiviteter planlagt under øvelsen anbefales det å ta kontakt med NATO pressesenter. Se https://forsvaret.no/fakta/aktivitet/ovelser/trident-juncture/presse

Til toppen