Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Havarikommisjonens foreløpige rapport:

Forsvarsministerens kommentar

Havarikommisjonen har lagt frem sin foreløpige rapport etter ulykken der KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS. Her er forsvarsminister Frank Bakke-Jensens kommentar.

«Det er bra at Havarikommisjonen har kommet med en foreløpig rapport. Rapporten peker på at ulykken er komplisert og at det er et sammensatt bilde. Det er viktig at vi nå har fått de første svarene, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål. Statens havarikommisjon må få fortsette sitt arbeid, slik at vi får alle detaljene på plass.

Jeg ser svært alvorlig på at Havarikommisjonen har gjort funn vedrørende sikkerhetskritiske forhold knyttet til fartøyets vanntette inndeling. Som følge av Havarikommisjonens rapport har jeg bedt Forsvaret om å sette i verk tiltak for å sørge for at sikkerheten på fregattene blir ivaretatt. Forsvaret har allerede gjort midlertidige tiltak på de andre fregattene.

Det er for tidlig å si hvilke tiltak som er nødvendig på permanent sikt og hvilke kostnader det vil innebære.  Jeg har full tillit til at Forsvaret og de tilhørende etatene vil følge opp disse funnene og jeg vil så raskt som mulig komme til Stortinget med oversikt over hvilke tiltak og eventuelle ekstra kostnader dette vil innebære. Departementet vil i tråd med Havarikommisjonens tilrådninger, umiddelbart initiere en dialog med Navantia for å få klarhet i disse forholdene.»

Til toppen