Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Positivt med fredsavtale i Sør-Sudan

- Det er positivt at Sør-Sudans president, Salva Kiir, i går signerte fredsavtalen med opposisjonen i Sør-Sudan. La oss håpe at dette innebærer en slutt på den tragiske konflikten som nå har pågått i 20 måneder. Jeg forventer at alle parter forholder seg til fredsavtalen i sin helhet slik den nå er fremforhandlet. Vi kan ikke akseptere at man reserverer seg mot deler av avtalen, sier utenriksminister Børge Brende.

Fredsavtalen ble fremforhandlet under ledelse av den regionale samarbeidsorganisasjonen IGAD og undertegnet av motpartene i konflikten under IGAD-toppmøtet i Addis Abeba 17. august

- Alle parter i konflikten må umiddelbart stanser kamphandlingene og få slutt på det sør-sudanske folks lidelser. Det er nå det harde og vanskelige arbeidet begynner. Sør-Sudan står overfor enorme utfordringer og implementering av avtalen vil kreve vilje og handlekraft fra alle parter i konflikten, så vel som regionale og internasjonale partnere. Neste steg er etableringen av en overgangsregjering hvor også opposisjonen er representert. Norge vil bidra i dette arbeidet og i den langsiktige innsatsen for å gjenoppbygge landet etter denne konflikten som har vært svært ødeleggende for den unge nasjonen, sier Brende.

Til toppen