Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Fremgang i frihandelsforhandlingene

EFTAs frihandelsforhandlinger har god fremgang, tross utfordringer som følge av koronakrisen. Det ble bekreftet under møtet mellom EFTAs ministre denne uken.

Konsekvensene av koronapandemien var gjennomgangstema under videomøtet mellom EFTAs ministre mandag 8. juni. Fra Norge deltok statssekretær Lucie Sunde-Eidem.

- Eksportrestriksjoner og andre proteksjonistiske tiltak bidrar til å forsterke utfordringene. EFTA-landene har samarbeidet godt med hverandre og med EU for å sikre at handelen går så normalt som mulig, sier Sunde-Eidem.

Selv om koronakrisen har påvirke agendaen de siste månedene, har mange av EFTAs pågående frihandelsavtaleprosesser hatt god fremgang, via digitale kanaler.

- For Norge er det helt sentralt å støtte opp om det multilaterale handelsregelverket. Frihandelsavtaler er av stor betydning for å sikre norsk næringsliv gode rammebetingelser for eksport, sier Sunde-Eidem.

I oktober arrangeres det formelle ministermøtet i Genève, og man vil da også benytte anledningen til å markere at EFTA-samarbeidet er 60 år i år.

Du kan lese EFTAs pressemelding her.