Fullt hus i den norske restauranten i Berlin

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Restauranten på den norske standen på Grüne Woche er i år utvidet og bygget om samtidig som menyen er lagt om. Det har resultert i en mengde nye gjester og en omsetningsøkning på 25 prosent sammenlignet med 2015.

Det er et innarbeidet team på 7 kokker og 6 lærlinger fra Fursetgruppen som driver kjøkkenet på den norske standen. I år er menyen lagt om og i stor grad basert på tapasvarianter med varer fra norske lokalmat-produsenter. – Det nye konseptet har gått rett hjem hos våre tyske gjester. Terskelen for å kjøpe en smak av Norge er lav når en smaksprøve koster 3 Euro. Vi hadde i år et mål om å øke omsetningen med 20 prosent. Så langt ut i messen ligger vi på jevnt 25 prosent økning og det er vi svært godt fornøyd med, sier hovmester Solbjørg Kvålshaugen.

Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne og en av kokkene fra Fursetgruppen i aksjon på kjøkkenet på den Norske stand.
Kjøkkensjef Petter Wahl Sekne og en av kokkene fra Fursetgruppen i aksjon på kjøkkenet på den Norske stand. Foto: Landbruks- og matdepartementet

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. Messen er en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Den norske restauranten tar imot en rekke norske gjestegrupper i løpet av de ti dagene Grüne Woche varer og det danner basis for omsetningen i restauranten. 

Hektiske dager for kokker og lærlinger fra Fursetgruppen, på Norges Stand.
Hektiske dager for kokker og lærlinger fra Fursetgruppen på Norges Stand. Foto: Vidar Alfarnes

For femte året på rad er elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal med til Berlin på studietur, og for å jobbe på den norske standen. – Disse elvene gjør en kjempejobb for oss. De har alt ansvaret for å rydde, tømme søppel, de tar hånd om oppvasken og ikke minst driver de den populære vaffelkiosken på den Norske standen. Alt dette frigjør tid for våre servitører, sier Solbjørg Kvålshaugen.  

Elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal driver den populære vaffelkiosken i tillegg til at de har alt ansvaret for å rydde, tømme søppel og de tar hånd om oppvaskenpå den Norske standen. 

Elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal driver den populære vaffelkiosken i tillegg til at de har alt ansvaret for å rydde, tømme søppel og de tar hånd om oppvaskenpå den Norske standen.
Elever fra Ole Vig videregående skole i Stjørdal driver den populære vaffelkiosken på den Norske standen på Grüne Woche. Foto: Landbruks- og matdepartementet
Restaurantmenyen på Norges stand.
I år er menyen i den Norske restauranten lagt om og i stor grad basert på tapasvarianter med varer fra norske lokalmatprodusenter. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Kontaktpersoner i Landbruks- og matdepartementet:
Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.

Internationale Grüne Woche, 15.01. - 24.01.2016
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 

Messedamm 22, D - 14055 Berlin