Geitmyra Matkultursenter hedret med ny nordisk matpris

Geitmyra Matkultursenter i Oslo gikk helt til topps i konkurransen om å få matprisen Embla 2017. De er dermed den beste nordiske aktøren som arbeider med mat for barn og unge.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale gratulerer Geitmyra matkultursenter. Dale åpnet insektshotellet på Geitmyra for ett år siden og ble imponert over hvordan gården fungerer som et møtepunkt mellom by og land for barn i hele Oslo.

– Det neste nå er at destinasjon Geitmyra blir et inspirasjonssenter for andre utenfor Norges grenser også, sier Jon Georg Dale og gleder seg til neste besøk på senteret.

Ny nordisk matpris

Den nye nordiske matprisen Embla er delt ut for første gang. Stolte vinnere fra de nordiske landene har mottatt priser i sju forskjellige kategorier som retter søkelyset mot råvarer, mathåndverk, kommunikasjon, og menneskene som står bak.

Vil øke interessen for nordisk mat

Det er de seks nordiske landbruksorganisasjonene som sammen lanserer Embla, med støtte av Nordisk ministerråd. Prisen skal bidra til å styrke den felles nordiske matkulturen og øke interessen for nordisk mat utenfor Norden. De sju vinnerne av Embla-prisen 2017 er:

Mat til barn og unge 2017: 
Geitmyra Matkultursenter, Norge

Mathåndverker 2017: 
Leif Sørensen, Fish Chips, Færøyene

Mat til mange 2017: 
Annika Unt, Sverige

Matkommunikator 2017: 
Michael Björklund, Smakbyn, Åland

Matdestinasjon 2017: 
Heimablídni, Færøyene

Råvareprodusent 2017: 
Dímunargardur, Færøyene

Mativerksetter 2017: 
Thomas Snellman, REKO, Finland

Til toppen