Utenriksminister Brende gjenåpnet generalkonsulat i Mumbai

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Indias økonomi vokser med over sju prosent i året. Landet er et viktig marked for Norge og som verdens største demokrati er det også et økende politisk samarbeid. Jeg er glad for å kunne gjenåpne Norges generalkonsulat i Mumbai. Dette gjør at utenrikstjenesten kan yte enda bedre service til nordmenn og norsk næringsliv i India og forsterke det allerede nære samarbeidet, sier utenriksminister Børge Brende. Generalkonsulatet ble lagt ned i 1973, etter å ha vært virksomt siden 1857.

Brende er i India 2.-3. november for å ha møter i den norsk-indiske samarbeidskommisjonen med Indias utenriksminister og for å åpne nytt norsk generalkonsulat. I tillegg har utenriksministeren blant annet møtt Indias finansminister og sentralbanksjef. Tilstede under åpningen i dag var rundt 100 representanter for norsk og indisk næringsliv, og dessuten representanter for det diplomatiske miljøet i Mumbai. Telenor er med over 40 millioner kunder den største norske aktøren i India, men også innen maritim sektor er det interesse blant norske bedrifter.

Utenriksminister Brende møtte Indias utenriksminister Sushma Swaraj i New Delhi 2. november. Foto: Veslemøy Salvesen, UD

- Det er stor interesse i norsk næringsliv for India blant norske bedrifter og rundt 90 selskaper er representert i India. Mine møter både med Indias finansminister og utenriksminister bekrefter at norske investeringer er svært velkomne, sier Brende.

India og Norge har et bredt samarbeid også innenfor forskning, klima og arktiske spørsmål.

- India er en global stormakt, som spiller en avgjørende rolle både i forkant av klimatoppmøtet i Paris og i forhandlingene om nye globale handelsavtaler, sier Brende.