Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gledelige nyheter for WTO

- Det er gledelig at det nå er et gjennombrudd mellom USA og India i de viktige utestående spørsmålene om matsikkerhet og implementering av avtalen om handelsforenkling. Dette kan bringe WTO videre i arbeidet med å gjennomføre vedtakene som ble fattet på fjorårets ministerkonferanse, sier utenriksminister Børge Brende.

WTO har vært i dyp krise siden i sommer. Gårsdagens melding om at det er gjennombrudd mellom USA og India ønskes velkommen av Norge.

- Dette er svært gode nyheter for det multilaterale systemet og er et viktig bidrag til å få gjenopptatt forhandlingene i Genève, sier utenriksminister Børge Brende. - Dette har vært en god uke for internasjonal handel og klima, som kan gi viktige bidrag til økonomisk vekst, arbeidsplasser og ikke minst til å bringe det globale samarbeidet videre, sier utenriksministeren, som understreker Norges engasjement for det multilaterale handelsregimet.

- Vi ser fram til å delta aktivt i konsultasjoner i den nærmeste tiden for å sikre at WTOs forhandlingsspor blir gjenopptatt. For internasjonal handelspolitikk er det også viktig at det tidligere i uken ble oppnådd enighet mellom USA og Kina som kan bringe forhandlingene om nedsatt toll på informasjonsteknologiprodukter nærmere en avslutning, sier utenriksminister Børge Brende. Men han påpeker samtidig at det er vanskelige forhandlinger som venter i fortsettelsen.

 

Til toppen