Gode avskogingstall i Brasil

Dette innholdet er mer enn 7 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Nye avskogingstall for Amazonas viser at Brasil leverer de nest beste resultatene noensinne.

Norge og Brasil har siden 2008 samarbeidet om å redusere avskogingen i Amazonas. Trenden de siste årene i Brasil har vært en klar reduksjon i avskogingen i verdens største regnskog.

Siste måling viser at 5.843 kvadratkilometer med skog har forsvunnet i løpet av det siste året. Dette er en betydelig reduksjon i forhold til gjennomsnittet 1996-2005, da hele 19.500 kvadratkilometer skog gikk tapt årlig.

Brasil har siden 2006 redusert avskogingen med over 70 prosent relativt til perioden 1996-2005.

- Denne nedgangen i avskoging i Brasil er et av de største enkeltstående klimatiltakene verden har sett, sier klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft.

Forrige avskogingstall var imidlertid rekordgode, og bedre enn årets. Sundtoft mener at med en så sterk nedadgående trend som Brasil har hatt når det gjelder avskogning, kan det forekomme årlige variasjoner.

- Brasils regjering har allerede vist at de tar denne begrensede oppgangen på det største alvor. Vi har tillitt til at Brasil nå tar nødvendige grep for å sikre fortsatt nedgang i avskogingen i Amazonas. Brasil er godt på vei til å nå sitt mål om å ha redusert avskogingen med 80 prosent innen 2020, påpeker Sundtoft.

For å finne karboninnholdet i skogen, er måling av trærne en av flere metoder. Her fra måling av et tre i Amazonas (Bilde: CIFOR)