Presseinvitasjon:

Grüne Woche 2019 Berlin

Norge deltar fra 18. - 27. januar 2019 på Grüne Woche i Berlin. Regionene Nord Norge, Fjell Norge og Trøndelag skal i år representere Norge. Nær 80 utstillere fra de tre regionene skal servere nær 400 000 besøkende det beste Norge har å by på av lokal mat og reiselivsopplevelser.

Over 400 000 besøkende fant veien til Grüne Woche i 2018. Med det befestet Grüne Woche sin posisjon som Berlins best besøkte publikumsmesse, og for første gang ble det omsatt varer for over 50 millioner Euro i løpet av de ti dagene messen varte. 1650 utstillere fra 66 land, landbruksministere fra alle verdens kontinenter og et rekordstort antall utenlandske delegasjoner var innom messen i fjor.

Norwegen super prima.
Norwegen super prima. Fra Norges Stand på Grüne Woche 2018. Foto: Vidar Alfarnes

Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon og skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringer.

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud har også i år med seg en egen Næringslivsdelegasjon til Berlin med sentrale norske aktører innen mat og reiseliv.

Torsdag 17. januar fra kl. 09.00 leder Hoksrud et dialogseminar for Næringslivsdelegasjonen. Dette varer frem til ca kl. 15.00. Denne møteplassen har utviklet seg til en viktig og nyttig arena for å bygge nettverk og bidra med konkrete innspill til regjeringens arbeid på mat- og reiselivssektoren.

Tema for Næringslivsdelegasjonen har de siste årene vært næringsutvikling og verdiskaping i skjæringspunktet mellom mat og reiseliv. I år er delegasjonen  invitert til å komme med innspill og diskutere hva som må til for å utvikle Norge til et attraktiv reisemål basert på opplevelser og aktiviteter i landbruket og reindriften.

Kl. 15.30 samme dag vil det være en pressekonferanse i den norske ambassaden i Berlin (Rauchstr. 1). Her vil delegasjonens arbeid bli presentert sammen med flere andre forberedte nyhetssaker som bla. omhandler reiseliv og trender for matproduksjon og omsetning. Bedriftene Kringler Gjesteård AS fra Akershus, Ask Gård Foredling fra Buskerud og Stavanger Ysteri AS og Kolbjørn Anda fra Rogaland kjemper om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2018. Vinneren av prisen på 250 000 kroner blir kåret under pressekonferansen.

Det vil være gode muligheter for en til en samtaler både med politikere og næringslivsaktører som er tilstede. 

Fredag 18. januar ca kl. 09.30 åpner landbruks- og matminister Bård Hoksrud den norske standen på Grüne Woche 2019 (Messe Berlin: Standnr 114, hall 8.2, Messedamm 22, D - 14055 Berlin) Her er også næringslivsdelegasjonen til stede sammen med en rekke andre norske gjester fra mat- og reiselivsnæringen. Etter åpningen bruker statsråden god tid på å gå rundt på den norske standen og snakke med utstillerne. Her legger vi til rette for at pressen som er tilstede kan følge tett på. 

Kjøkkenet på Grüne Woche.
Kjøkkenet i den norske restauranten i Berlin. Foto: Vidar Alfarnes

Lørdag 19. januar fra kl. 14.00 deltar statsråd Hoksrud på en internasjonal konferanse som den tyske landbruksministeren inviterer til, Global Forum for Food and Agriculture. Tema som skal diskuteres i år er " Agriculture Goes Digital – Smart Solutions for Future Farming”.

Ta kontakt om du ønsker å gjøre forhåndsavtaler med utstillere eller andre deltakere så bistår vi med det.

Pressekontakter: 

Kommunikasjonssjef Ottar Løvik: + 47 481 40 477.
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227.
Seniorrådgiver Mona Raa Ravndal, Innovasjon Norge + 47 942 97 048.

Norges Stand.
Norges stand på Grüne Woche 2018. Foto: Vidar Alfarnes

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Internationale Grüne Woche, 18.01. - 27.01.2019
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen