Grüne Woche har blitt en sentral møteplass

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. I løpet av de ti dagene messen varer besøker en rekke representanter fra norsk næringsliv og organisasjoner den norske standen.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug tok i mot den tyske landbruksministeren Christian Schmidt og hans følge i forbindelse med åpningen av den norske standen på Grüne Woche  fredag 16.  januar.
Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug tok i mot den tyske landbruksministeren Christian Schmidt og hans følge i forbindelse med åpningen av den norske standen på Grüne Woche fredag 16. januar. Foto: Vidar Alfarnes

I løpet av messens første dager har et ti-talls grupper vært innom den norske standen for å få en omvisning og et måltid i restauranten; blant annet fylkesmannen i Oslo og Akershus, ASKO med en gruppe på drøyt 30 personer og Bondebladet med en gruppe på nær 50 deltakere. Onsdag 23. januar ventes det besøk av rundt 50 personer fra Oslo-regionen og Trøndelag som skal delta på Region-konferansen som holdes i Berlin torsdag 24. januar. Videre tar Innovasjon Norge – Hamburgkontoret  med seg 25 tyske turoperatører til den norske standen fredag 25. for omvisning og lunsj.

Mange vil vite mer om Norge.
Mange vil vite mer om Norge. Foto: Vidar Alfarnes

Årlige faste gjester

Blant gjengangerne av de besøkende er blant annet tyske Commerz Bank som hvert år reserverer bord i den norske restauranten for en stor gruppe kunder. Prøvesmaking av akevitt inngår som en del av menyen som serveres disse gjestene.  Også en rekke nordmenn som reiser ned på egen hånd er faste gjester i den norsk restauranten. 

Delikatesser fra Nord presenteres av kokk Michael Bauml fra Bios i Harstad.
Delikatesser fra Nord presenteres av kokk Michael Bauml fra Bios i Harstad. Foto: Vidar Alfarnes

I helgen fikk den norske restauranten en overraskende bestilling på vegne av den Thailandske næringsministeren og Thailands ambassadør til Tyskland med følge. Valg av Norge som spisested kom etter anbefaling.

Også for de 80 bedriftene som er representert på den norske standen er Grüne Woche en viktig møteplass hvor det knyttes varige bånd og leveranser avtales. I forkant av messen jobber regionene i et halvt år med å utvikle produktene som skal presenteres i Berlin.

Landbruks- og matdepartementet står bake den norske deltakelsen på Grüne Woche i samarbeid med Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin. 

Elgburger.
Elgburger. Foto: idar Alfarnes

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.2015
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen