Grüne Woche i Berlin er i gang

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche. I år er 95 ulike produsenter og bedrifter innen mat og reiseliv fra regionene Fjord Norge, Fjell Norge og Trøndelag til stede på en av verdens største mat- og forbrukermesser. Drøyt 400 000 besøkende er ventet til Messe Berlin de neste ti dagene. I fjor ble det omsatt varer for 48 millioner Euro. Den norske standen har svært mange besøkende og omsetningen er høy både hos utstillerne og i den norske restauranten.

Trøndelag.
Trøndelag. Foto: Vidar Alfarnes

Næringslivsdelegasjonen som følger Dale til Berlin og en rekke andre norske og utenlandske gjester var til stede under messeåpningen i dag. Norges deltakelse på Grüne Woche har som mål å bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. 

Fjell Norge.
Fjell Norge. Foto: Vidar Alfarnes

I løpet av de siste årene har Grüne Woche blitt en stadig viktigere møteplass for landbruket, reiselivsnæringen og matindustrien. Messen er en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. I løpet av de ti dagene messen varer besøker en rekke politikere og representanter fra norsk næringsliv og organisasjoner den norske standen. For bedriftene som er representert på den norske standen er Grüne Woche en viktig møteplass hvor det knyttes varige bånd og leveranser avtales. I forkant av messen jobber regionene i et halvt år med å utvikle produktene som skal presenteres i Berlin. 

Fjord Norge.
Fjord Norge. Foto: Vidar Alfarnes

Presseansvarlige i Landbruks- og matdepartementet:

Ottar Løvik, kommunikasjonssjef Tlf. +47 22 24 91 05
Mob. +47 48 14 04 77. E-mail: ottar.lovik@lmd.dep.no

Heidi Eriksen Riise, seniorrådgiver Tlf. +47 22 24 93 10 
Mob. +47 97 51 72 27. E-mail: heidi-eriksen.riise@lmd.dep.no

Nederland og Tingvollost.
Nederland og Kraftkar fra Tingvollost. Foto: Vidar Alfarnes

Internationale Grüne Woche, 19.01. - 28.01.2018
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen