Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gull og sølv til Norge i Oste-VM

Norge gikk rett til topps i Oste-VM i Bergen på fredag. Gullet gikk til Fanaosten fra Ostegården og Jørn Haslund. Sølv gikk overraskende til Brun Geitost fra Stordalen gardsbruk i Tinn og Barbro Stordalen.

Gull til Fanaosten fra Ostegården og Jørn Hafslund. Sølv til Brun Geitost fra Barbro Stordalen fra Stordalen. Under Oste-VM i Bergen.
Gull til Fanaosten fra Ostegården og Jørn Hafslund. Sølv til Brun Geitost fra Barbro Stordalen fra Stordalen gardsost under Oste-VM i Bergen. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Rekordmange oster og osteprodusenter var påmeldt til World Cheese Awards i Bergen i år. 3472 oster fra 41 land deltok i knivskarp konkurranse på osteverdensmesterskapet. Norge stilte med 175 oster fra 58 ysterier, og stakk av med de to gjeveste plassene. 

Dommerne under Oste-VM i Berge.
Norge stilte med over 50 dommere som sammen med 180 internasjonale dommer smakte seg fram til de beste av 3472 oster fra 41 land, og årets vinner Fanaosten fra Ostegården. Foto: HANEN

– Det er et helt fantastisk resultat og til stor inspirasjon for andre norske lokalmatprodusenter. Norge er uten tvil i ferd med å bli en oste-nasjon, sa landbruks- og matminister Bård Hoksrud som var til stede under kåringen i Oste-VM 2018.

Publikum under Oste-VM 2018 i Bergen.
En fullsatt sal i Grieghallen under kåringen av vinnere av Oste-VM 2018 i Bergen. Foto: Odd Mehus

World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food og for første gang i den 31 år lange historien, skal dette holdes i Norge. Norge deltok på Oste-VM for første gang i 2011. Da var det kun Tingvollost som representerte Norge.

Til toppen