Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Gull til Norge i Bocuse d’Or Europe

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale gratulerer Christian André Pettersen med gull under Bocuse d’Or Europa. Pettersen og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2019.

– Noreg har kokkar som utpeiker seg i Europa og er i verdsklasse. For at Noreg skal bli ein internasjonal anerkjend matnasjon er det avgjerande med dyktige og engasjerte kokkar som er opptekne av dei unike og lokale matressursane vi har i Noreg. Eg gratulerer Pettersen og Team Norway og gleder meg til å sjå dei i verdsfinalen i Lyon, seier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Norges  kandidat  i  Bocuse  d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til  topps under  Bocuse d’Or Europa  .
Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa . Foto: Kulturmeglerne v/ Tonje F. Lacher

Verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019. Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Bent Stiansen er president for teamet, og har også har vært en av konkurransens 20 dommere.

Verdensfinale i Lyon 2019 

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon med 24 land, neste i 2019. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Om lag 70 land ønsket å konkurrere i Lyon.

Til toppen