H.K.H. Kronprinsen la ned grunnsteinen

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon la i dag ned grunnsteinen til det nye skvadronsbygget på kampflybasen på Ørlandet. – Dette er en viktig milepæl i arbeidet som gjøres for å kunne motta vår nye kampfly i 2017, sier statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet.

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon la ned grunnsteinen til det nye skvadronsbygget på Ørland.
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon la ned grunnsteinen til det nye skvadronsbygget på Ørland. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD

Til høytidelig fanfare la Kronprins Haakon i dag ned grunnsteinen til vår nye kampflybase på Ørlandet. Statssekretær Øystein Bø var tilstede sammen med Generalinspektøren for Luftforsvaret Per Egil Rygg, og sjefen for Forsvarsbygg Frode Sjursen.

- Grunnsteinnedleggelsen markerer på en meget fin måte, at byggingen av Forsvarets fremtidige kampflybase følger fremdriften helt etter planen som lå til grunn for Stortingets beslutning, sa statssekretæren.

Fra venstre Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL) Per Egil Rygg, H.K.H. Kronprinsen og statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet.
Fra venstre Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL) Per Egil Rygg, H.K.H. Kronprinsen og statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD

Drøyt 50 mennesker var tilstede da Kronprinsen la ned grunnsteinen. Foruten hilsenen fra statssekretæren ble det også gitt hilsning fra generalinspektøren i Luftforsvaret og fra Forsvarsbygg.

- Det er alltid hyggelig å komme ut, og selv, kunne se resultatet av våre politiske beslutninger materialisere seg på bakken. Skvadronsbygget er det første bygget av flere som skal understøtte Forsvarets nye kampfly F-35 og videreutvikle flystasjonen som vår nasjonale kampflybase. Nedleggelsen av grunnsteinen her på Ørland i dag, er derfor en viktig milepæl frem mot mottaket av den første F-35 på norsk jord høsten 2017. Anskaffelsen av F-35 er en av de største og viktigste investering som er avgjørende for forsvaret av landet. Gjennom anskaffelsen av F-35 får vi en av våre viktigste militære kapasiteter, som skal være med og verne om norsk sikkerhet, i mange tiår fremover, sa statssekretær Øystein Bø i sin hilsen.

Du kan se en film fra grunnsteinsnedleggelsen på YouTube.

Etter nedleggelsen av grunnsteinen besøkte Kronprins Haakon resten av flystasjonen. Det ble gjennomført en omvisning og fikk flere orienteringer. På slutten av besøket fikk Kronprinsen møte flere soldater og ansatte på flystasjonen.

Kronprins Haakon fikk en omvisning på resten av flystasjonen etter grunnstensnedleggelsen.
Kronprins Haakon fikk en omvisning på resten av flystasjonen etter grunnstensnedleggelsen. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD