Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Har fastsatt forskrifter om Nye Nærøysund kommune og Sandnes kommune

De to siste forskriftene om sammenslåingen av kommuner i kommunereformen er fastsatt. De nye kommunene skal hete Nærøysund kommune og Sandnes kommune.

Forskriftene fastsetter blant annet hva de nye kommunene skal hete, hvor mange medlemmer som skal sitte i kommunestyret og når de nye kommunene opprettes.

Vikna og Nærøy er enige om at navnet på den nye kommunen bør være Nærøysund. Språkrådet støtter navnevalget, men mener formen bør være "Nærøysundet". Departementet ønsker at kommunene skal bli enige lokalt om navnevalg, og har derfor lagt vekt på kommunenes egne ønsker i fastsettelsen av navn.

Forsand og Sandnes er enige om at den nye kommunen skal hete Sandnes.

– Valg av kommunenavn er viktig når en skal bygge en ny kommune og en ny felles identitet. Kommunene er allerede godt i gang med sammeslåingsarbeidet og gjør stor og viktig jobb. Jeg ønsker kommunene lykke til i det spennende arbeidet frem mot etableringen av de nye kommunene, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.

Forskriftene om nye Nærøysund kommune og nye Sandnes kommune er de to siste forskriftene som fastsettes etter stortingsvedtakene 8. juni, der 111 kommuner ble bestemt slått sammen til 43 nye kommuner og 13 fylkeskommuner ble bestemt slått sammen til 6 nye fylkeskommuner. Kommunal- og moderniseringesdepartementet har til sammen fastsatt 49 forskrifter om sammenslåing av kommuner og fylkeskommuner.

Kommunal- og moderniseringsdepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.

Til toppen