Verdens havdag 8. juni: Brende besøkte videregående skole

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

-De mange spørsmålene jeg fikk vitner om at elevene er opptatt av miljø- og klimaspørsmål knyttet til hav, sier utenriksminister Børge Brende. Han besøkte klasse 1C på Roald Amundsen videregående skole i Oppegård kommune, på Verdens havdag.

Utenriksminister Børge Brende besøkte Roald Amundsen videregående skole i Oppegård kommune i forbindelse med Verdens havdag 8. juni. Foto: Astrid Sehl, UD

I starten av den noe uvanlige skoletimen presenterte fire elever miljø- og klimaprosjekter som de hadde jobbet særlig med det siste året. Deretter fortalte utenriksministeren om havenes betydning for Norge og verden og hvilke miljøtrusler de står overfor.

Elevene var særlig opptatt av klimaendringer og hvordan en kan redusere den store mengden av forsøpling, særlig plast, som hvert år ender opp i verdenshavene. Mange gode spørsmål ble stilt til utenriksministeren.   

-Utnyttelse av havets muligheter og bærekraftig forvaltning er høyt prioritert av regjeringen. Dette omfatter også bekjempelse av forsøpling i havet, hvor Norge har påtatt seg en internasjonal lederrolle. Innspillene fra elevene tar jeg med meg når jeg i september deltar på den store havkonferansen Our Ocean i Washington D.C., sier Brende.