Hedret Norge i Europaparlamentet

Norges ambassadør til Belgia, Niels Engelschiøn, tok imot en spesialpris for demokrati og menneskerettigheter av nettverket SOLIDAR på vegne av statsminister Jens Stoltenberg.

Det norske folk og Jens Stoltenberg ble nominert av Norsk Folkehjelp for reaksjonen etter 22. juli 2011.

SOLIDAR Silver Rose Awards ble lansert i 2000 med sikte på å hedre individer og organisasjoner som har bidratt til sosial rettferdighet og solidaritet i Europa og resten av verden. SOLIDAR er et europeisk nettverk bestående av 56 friville organisasjoner fra over 90 land som jobber med sosial rettferdighet i Europa og rundt om i verden.

En jury bestående av parlamentarikere fra sosialistgruppen S&D (The Group of Progressive Alliance of Socialists and Democrats) i Europaparlamentet deler ut prisen en gang i året.

Juryen roser det norske folket og statsminister Jens Stoltenberg for å støtte opp om et åpent samfunn, samt den norske statsministerens svar på 22. juli ved å love å møte vold med mer demokrati, mer åpenhet, men ikke naivitet.

- Jeg vet ikke om det er noe som ligger i vår natur, men vi tok denne hendelsen med fatning. Vi har stolte demokratiske tradisjoner, sa Niels Engelschiøn da han ble intervjuet av konferansier Jacky Davis under utdelingen av prisen 6. mars.

Dette er tolvte gang prisen utdeles.

Til toppen