Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Heftig spansk interesse for kultursamarbeid

Den økonomiske krisen har ført til kutt for spanske kulturinstitusjoner. Interessen for det spansk-norske kulturutvekslingsprogrammet gjennom EØS-midlene er derfor stor.

(Foto: Ambassaden i Madrid)

Den økonomiske krisen har ført til kutt for spanske kulturinstitusjoner. Interessen for det spansk-norske kulturutvekslingsprogrammet gjennom EØS-midlene er derfor stor.

For å spleise kunstnere og kulturinstitusjoner fra Spania og Norge arrangerte den norske ambassaden nylig et seminar i Madrid.

Hele 150 kunstnere og profilerte spanske kulturinstitusjoner stilte, inkludert Museo Guggenheim (Bilbao), Museo Reina Sofia (Madrid), Museo Thyssen Bornemisza (Madrid), Mercat de les Flors (Barcelona) og Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo ARTIUM (Baskerland). Nesten samtlige spanske regioner var representert.

Selv om interessen for Norge generelt er stor i Spania, må det ekstraordinære oppmøtet delvis tilskrives den langvarige økonomiske krisen og kuttene den har medført for den spanske kultursektoren.

Støtten til kultursamarbeid gjennom EØS-midlene lyses ut først senere i år. Programmet er totalt på 400 000 euro og forvaltes av den norske ambassaden.

Programmet skal særlig fokusere på samarbeid innen samtidskunst.

I alt ti av landene som mottar EØS-midler fra Norge har kulturutvekslingsprogrammer: Polen, Latvia, Litauen, Tsjekkia, Portugal, Romania, Bulgaria, Slovakia, Ungarn og Spania. Det vil være en rekke utlysninger i løpet av 2013. Disse kommer til å bli omtalt på Europaportalen og på nettsiden: www.eeagrants.org.

 

 

Til toppen